BOŽIČNA REKLAMA POŠTNEGA PODJETJA RAZDELILA JAVNOST: Preveč kontroverzen poljub? (VIDEO)

Trendi

Norveško poštno podjetje Post si je za letošnje božične praznike omislilo nekoliko posebno, za marsikoga kontroverzno reklamo. Odzivi na to, da se Božiček zaljubi, so v javnosti precej mešani, še posebej zato, ker se zaljubi v moškega in ga tudi poljubi.

Namen poštnega podjetja seveda ni bil razdeliti javnosti, ampak obeležiti 50. obletnico dekriminalizacije homoseksualnosti na Norveškem.

Reklama nosi naslov "Ko je Harry srečal Božička" oziroma v originalu "When Harry met Santa" in se nanaša na film iz leta 1989 "Ko je Harry srečal Sally". Glavni junak Božička prvič sreča, ko mu domov prinese darila. Takrat se spogledata, Božiček pa nato izgine skozi dimnik. Med vsakoletnimi srečanji na predbožični večer se par zbliža in vsakokrat težje loči.

Harry ob tem iskreno prizna "pogrešal te bom" in napiše pismo Božičku na severni pol: "Vse, kar si želim za božič, si ti!". Prihodnje leto darila dostavi norveška pošta, Božiček pa pojasni, da si je omislil pomoč, da bi lahko več časa preživel s Harryem. Moška se poljubita, na koncu oglasa pa se izpiše: "V letu 2022 na Norveškem obeležujemo petdeset let, odkar ljubimo, kogar želimo."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija