BOŽIČ PO ITALIJANSKO V AGRARII: Bogata ponudba prazničnih dobrot vas že čaka!

Koper

KZ Agraria Koper z.o.o. je ob začetku promocije italijanskih božičnih dobrot v svojem prodajnem centru v Kopru gostila predstavnike veleposlaništva Italije v Ljubljani, generalnega konzula Italije v Kopru in predstavnike Agencije ICE – oddelka veleposlaništva Italije za gospodarsko promocijo.

V prodajnem centru Koper in Lucija ter v trgovinah v Izoli in Marezigah se začenja promocija okusov Italije s posebej raznoliko ponudbo izdelkov priznanih italijanskih blagovnih znamk, ki bodo popestrili in lepo dopolnili praznične mize ob prihajajočih božičnih praznikih. Ob pričetku promocije je prodajni center KZ Agraria obiskala italijanska delegacija. V goste so prišli veleposlanik Italije v Sloveniji Carlo Campanile, svetovalec veleposlanika Italije v Sloveniji Ivo Michele Polacco, generalni konzul Italije v Kopru Giovanni Coviello in direktorica ITA Ljubljana Serenella Marzoli.

Da si lahko tudi doma pričaramo pravo italijansko kuhinjo, to enostavno ni mogoče brez uporabe kakovostnih svežih sestavin. KZ Agraria že od leta 1947 združuje pridelovalce svežega sadja in zelenjave iz štirih obalnih občin. Večji del pridelave članov zadruge je na prostem, pridelujejo pa tudi v rastlinjakih. Vse lastne pridelke ponujajo na prodajnih policah v svojih prodajnih centrih in na policah slovenskih trgovskih verig. V letošnjem predbožičnem času so v KZ Agraria okrepili sodelovanje z italijanskimi podjetji in na prodajnih policah ponudili veliko novih italijanskih izdelkov iz kategorij: testenine in riž, slaščičarski in pekovski izdelki, mlečni izdelki in siri, suho mesnati izdelki, oljčna olja ter peneča vina. Tako je sedaj ponudba izbranih italijanskih dobrot v Agrarii pestrejša in bogatejša.

[RECEPT] Pandoro kolač s kakijem in vanilijevo kremo ????‍???? ????️ Že diši po praznikih. V vseh prodajnih centrih KZ Agraria v Kopru, Izoli, Marezigah in v Luciji vas že čaka bogata ponudba vseh božičnih dobrot. ????‍???? ????️????‍???? ????️????‍???? ????️ SESTAVINE: 1 pandoro kolač 3 kakije 6 rumenjakov 250 ml mleka 250 ml sladke smetane 60 g vaniljevega ali navadnega sladkorja 1 vaniljev strok (ali 1 žlica vanilijeve arome) POSTOPEK V srednje veliko kozico vlijemo mleko in sladko smetano. Dodamo vaniljo. Na zmernem ognju kuhamo toliko, da mešanica zavre. Rumenjake, ščep soli in sladkor z metlico premešamo v ločeni posodi. Ko mleko zavre, ga polovico prelijemo čez rumenjake in dobro premešamo. Nato mešanico rumenjakov in mleka vlijemo nazaj v preostalo mleko. Ob neprestanem mešanju kuhamo približno še 2 - 3 minute. Pandoro kolač narežemo na rezine v obliki zvezde. Prav tako razrežemo kaki, ki ga položimo preko kolača. Prelijemo z vanilijevo kremo in postrežemo. ????‍???? ????️????‍???? ????️????‍???? ????️

Objavil/a KZ Agraria Koper, z.o.o. dne Četrtek, 02. december 2021

Nikola Šavle, direktor KZ Agraria Koper z.o.o., je ob tem poudaril: "Osnovno poslanstvo zadruge je pomoč in podpora lokalnim kmetijam od semena pa vse do prodaje pridelkov na trgovskih policah. Slovenski, lokalni pridelki in izdelki so pri nas po pomembnosti vedno na prvem mestu. S sosednjo Italijo nas povezujejo podobne prehranjevalne navade in okusi ter tradicionalno povpraševanje istrskih kupcev po italijanskih izdelkih. Posledično je Agraria s prilagajanjem asortimana željam svojih kupcev postala vodilni ponudnik živilskih izdelkov  Made in Italy na področju Primorske. Pri izbiri izdelkov, ki jih uvrščamo na naše police, je kakovost vedno najpomembnejši kriterij. Ravno tako poseben poudarek namenjamo temu, da v prodajni asortima uvrščamo izdelke blagovnih znamk, ki jih v drugih trgovinah praviloma ne najdemo. Zelo smo bili veseli povabila Agencije ICE k projektu skupne promocije italijanskih živilskih izdelkov. Cilj promocije Božič po italijansko v Agrarii je našim kupcem ponuditi izdelke najboljše kakovosti po korektnih cenah in povečati prepoznavnost italijanskih izdelkov na policah v prodajnih centrih KZ Agraria v božičnem obdobju."

Serenella Marzoli, direktorica ITA v Ljubljani, pa je dejala: "Velika dodana vrednost italijanskih živilskih izdelkov je nenehna tehnološka inovacija naših podjetij. To so nenehne raziskave, ki nam omogočajo, da na trajnosten način ustvarjamo hrano, ki se dobro ujema s svežimi lokalnimi izdelki, ki jih nudi Agraria Koper in nam omogočajo ustvarjanje inovativnih istrskih receptov, z močno tradicijo, ki se ob božičnih praznikih obnovi na mizah družin."

Promocija Božič po italijansko v Agrarii bo potekala pod uradno vladno blagovno znamko The Extraordinary Italian Taste vse do 15. januarja 2022 v vseh prodajnih centrih KZ Agraria v Kopru, Izoli, Marezigah, Luciji in Brezovici pri Gradinu. V vseh trgovinah bodo v tem času svojim strankam na voljo posebni kotički, kjer bodo posebej izpostavljeni italijanski izdelki.

*Na prireditvi in pri fotografiranju je bil spoštovan pogoj PCT.