BOVČANA UMORIL IZ LJUBOSUMJA? Na telesu je imel enajst vbodnih ran in je izkrvavel do smrti

Kronika

Na Okrožnem sodišču v Novi Gorici se je z zaslišanjem sodnega izvedenca psihiatrične stroke danes nadaljevala glavna obravnava v ponovnem sojenju Jasminu Suljiću, ki je obtožen umora 34-letnega domačina v Bovcu oktobra 2019. K dogodku bi lahko pripomogla ljubosumnost in opitost obtoženega, vendar tega ni mogel potrditi.

Fotografije so simbolične.

Sodni izvedenec Peter Pregelj je lahko povedal le, da bi moral obtoženega tedaj pregledati, da bi lahko natančno povedal, kaj se je tedaj z njim dogajalo. Pri njem sicer ni ugotovili nikakršnih psihičnih motenj ali bolezni, prav tako po njegovem mnenju obtoženi nima nikakršnih posledic po poškodbi glave v preteklosti.

Tako zagovornico Metko Lavrenčič Lozej kot državno tožilko Andrejo Žvanut so zanimale predvsem podrobnosti o čustvenem in fizičnem stanju obtoženega Suljića v času napada na 34-letnega Romana Komaca.

Pregelj je pojasnil, da marsikateri motilci, kot sta na primer tudi opitost z alkoholom ali močno čustvovanje, lahko pri človeku preprečijo dolgoročni spomin na dogodke. Tako je pojasnil tudi obtoženemu Suljiću, ki je želel vedeti, kako da se dogajanja tistega usodnega večera sploh ne spomni.

Sodnica Darinka Kogoj je po koncu današnjih vprašanj za sodnega izvedenca prekinila glavno obravnavo na prošnjo Suljićeve zagovornice, ki mora do zaključnih besed pregledati tudi zapisnik današnjih odgovorov sodnega izvedenca. Tako naj bi se glavna obravnava z zaključnimi besedami nadaljevala prihodnji teden v sredo.

Razlog za napad z nožem, ki ni bil Suljićeva last, ni popolnoma jasen, domnevno naj bi do njega prišlo zaradi ljubosumja. Suljić je namreč napad z nožem priznal, vendar ob tem povedal, da se dogajanja ne spomni. Umorjeni Komac je imel na telesu enajst vbodnih ran in je zaradi poškodbe vitalnih organov izkrvavel.

Čeprav se je Suljić branil, da ga je 34-letnik prvi napadel in naj bi šlo v tem primeru za silobran, pa tega niso mogli dokazati. Umorjeni namreč ni imel nikakršnih obrambnih ran, pred vrati stanovanja pa ni bilo nobene priče, ki bi lahko potrdila Suljićevo izjavo.

Za umor je bil Suljić prvič obsojen na 18 let zaporne kazni, saj naj bi bil po besedah sodnice Kogojeve v času dogajanja zmanjšano prišteven zaradi močnega afekta. Koprski višji sodniki so nato ugodili pritožbi tožilstva, Suljića ter obtoženčeve zagovornice in sestre, ob razveljavitvi sodbe pa zapisali, da je bilo med sojenjem kar nekaj podrobnosti premalo razčiščenih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  30 .04. 2021 ob  16: 43
Isto je blo v Izoli ko so najdli truplo veckrat zabodeno.
Ker je policija preizskovala njegovega brata je ta organiziral tiskovno konferenco za medije ker naj bi on vedel da je bil dolzen denar nekomu iz zapora.
Potem nevem kako se je koncalo,baje nerazresen primer