"Botrom iz ozadja je uspelo sesuti Šoltesovo kandidaturo"

Botri iz ozadja so danes zagotovo zadovoljni, saj jim je uspelo sesuti kandidaturo Igorja Šoltesa za ministra za zdravje, je za STA poudaril zdravnik Erik Brecelj. Po njegovi oceni se je zdaj pokazalo, da prioriteta aktualne koalicije ni zdravstvo. Zato pričakuje, da bo vlada sporočila ljudem, da se bodo pravice v zdravstvu začele zmanjševati.

"To je žalostno," je današnjo odločitev nekdanjega predsednika računskega sodišča Igorja Šoltesa, da ne more sprejeti kandidature za ministra za zdravje, komentiral Brecelj.

Zdaj kirurg, ki je več let glasno opozarjal na težave v zdravstvu, pričakuje, da bodo ministra za zdravje postavili tisti "botri iz ozadja", ki so sesuli Šoltesovo kandidaturo.

Razočaran je zlasti nad izjavami prvaka SD Igorja Lukšiča in to stranko na splošno: Čeprav "imajo polna usta" javno dostopnega zdravstva, je tak odnos po njegovih besedah "zaskrbljujoč in pelje v razpad sistema".

Na fotografiji nekdanji predsednik računskega sodišča in kandidat za ministra za zdravje, Igor Šoltes

Brecelj je bil prepričan, da so v koaliciji "toliko odrasli" in da so zadeve zlasti zaradi preiskav korupcije v zdravstvu že tako daleč, da se bodo nehali igrati ter uničevati in izčrpavati zdravstvo. A očitno temu še ni tako, je dodal.

Šoltes je namreč danes sporočil, da se je zelo jasno pokazalo, da v nekaterih strankah še vedno niso sposobni ali pripravljeni presegati ozkih strankarskih interesov. Položaj ministra za zdravje je po njegovih besedah v sedanjem času izjemno velik izziv za vsakogar, sam pa ga ne more sprejeti.

Ali ima koalicija v igri še kakšno ime za zdravstvenega ministra, sicer še ni znano. Je pa kmalu pričakovati tudi predloge za novega gospodarskega ministra, saj obe funkciji samevata že od novembra lani.

Deli novico:

coco |  21 .01. 2014 ob  11: 50
ma ke bale. botri so ga hoteli vriniti