BOSCAROL BO GRADIL 'PETNAJSTMINUTNO MESTO': 1000 stanovanj, to pa naj bi bila cena za kvadratni meter (VIDEO)

Slovenija

Ivo Boscarol je napovedal gradnjo nove soseske v Ljubljani. Projekt predvideva skoraj 1000 stanovanj na desetih hektarjih zemljišča ob industrijskem obratu Žita na območju ljubljanskega BTC.

Zemljišče je kupil lani septembra, skupaj s hčerko Anastasio Tajo Boscarol. Gradnjo soseske, imenovane Galaksija, je potrdil za Forbes Slovenija. Zgraditi želi sosesko, ki bo upoštevala koncept 'petnajstminutnega mesta' – kjer je "vse dosegljivo v copatih" in kjer je vse na dosegu 15 minut hoje.

Na enem mestu želi postaviti še študentski dom, tehnološki park, parkirno hišo s polnilnimi postajami ter zunanje in notranje športne in rekreacijske površine. V sklopu projekta je Boscarol napovedal tudi gradnjo medicinskega centra, veterinarske ambulante, delavnic, vrtcev, otroških igrišč, parkov, restavracij in trgovin.

Cena za kvadratni meter naj ne bi presegla 3000 evrov, kar je po poročanju portala N1 približno 25 odstotkov manj od trenutne cene – kvadratni meter stanovanja v Ljubljani je v zadnjem polletju stal okoli 3880 evrov.

Ni pa še znano, kdaj naj bi projekt zaživel.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pjero Panin |  18 .12. 2023 ob  17: 16
14
Poslusa ljudi kaj hocejo imet.
Zaprli so vse manjse trgovine ki so ble med bloki,skocu si na brzino kaj kupit ce ti je zmankalo.
Zdej je cel projekt se spokat v interspar al hofer ce gres v copatah te gledajo kot da si prisu krast