BORBA DO ZADNJEGA METRA: Nik Prunk in Enej Bobič odlična na novogoriškem rallyju (FOTO, VIDEO)

Slovenija

Po nekaj tednih premora so v okolici Nove Gorice znova zahrumeli motorji rally dirkalnikov. Tega se je udeležila tudi posadka Avtokluba G-race Primorska in Športnega kluba MEGA.

Pravzaprav je bil nedavni rally Nova Gorica tudi nekakšen vrhunec celotne sezone državnega prvenstva, saj je ta dirka najdaljša, najzahtevnejša in hkrati zelo pomembna tudi v evropskem merilu. Za omenjena kluba se je po treh napornih dneh končala sanjsko. Trije dirkaški dnevi, 15 hitrostnih preskušenj in 151 dirkaških kilometrov se je začelo odvijati že v petek zvečer z večernim mestnim super specialom v središču Nove Gorice.

Sobotni najdaljši del, ki je bil suh, je poskrbel, da so vse posadke vozile na polno, medtem ko je nedeljsko dopoldne minilo v dežju. Pravo neurje je posadke čakalo že na prvi preizkušnji. Veliko vode na cesti, hitri odseki in drseč asfalt so poskrbeli tudi za pravo psihološko vojno. V vseh tekmovalnih razredih so vozniki odpeljali odlične in manj uspešne odseke, a manj kilometrov ko je bilo do konca relija, manjše so bile razlike. Najbolj ogorčeno bitko za zmago se je spremljalo med dvokolesno gnanimi dirkalniki.

Objavljamo še nekaj foto utrinkov z nedavnega Rally Nova Gorica. V glavni vlogi Nik Prunk in Enej Bobič. 2. mesto v...

Objavil/a Avtomobilistični klub G_Race Primorska dne Sreda, 28. september 2022

Tako v soboto in nedeljo je bila posadka Prunk-Bobič v Peugeotu 208 Rally4 izjemno hitra in zanesljiva. V več kot 10 hitrostnih preskušnjah sta si nabrala udobno prednost pred zasledovalci, ki pa je v celoti skopnela na predzadnji hitrostni preskušnji zaradi prebite gume. Na zadnjo hitrostno preizkušnjo sta Nik Prunk in Jan Medved (tudi član kluba G Race Primorska), ki sta se borila za zmago v Diviziji 2, pripeljala z razliko le desetinke sekunde. Na koncu je imel več sreče Jan Medved s sovoznikom Izidorjem Šavljem, ki je Prunka in Bobiča ugnal za dve sekundi in pol.

Prunk je s sovoznikom Bobičem tako osvojil drugo mesto, hkrati pa vpisal zmago v kategoriji voznikov do 25 let in v razredu FIA Junior ERT4 Rally Pokal. "Malo sem razočaran, saj sem zgubil prvo mesto za dobri dve sekundi. Jezen sem sam nase, saj nisem dal vsega od sebe. Priznam, da sem se malce bal dežja, ker lahko hitro storiš napako. Majhna je meja med zmagati in odstopiti, a sem na koncu vseeno zadovoljen tudi z drugim mestom v svoji diviziji," je v cilju povedal Prunk. 

 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija