BONIFIKO ZASEDLI TAEKWONDOISTI: Svetovni pokal na Obalo privabil 1600 borcev iz 55 držav

Koper

Ta teden bodo koprsko športno dvorano Bonifika zasedli taekwondoisti ITF. Koper namreč od sinoči do nedelje gosti svetovni pokal v neolimpijski različici taekwondoja ITF v različnih starostnih kategorijah od 12. leta naprej, ki bo po napovedih organizatorjev na Obalo privabil 1600 borcev iz 55 držav.

Taekwondo zveza Slovenija na čelu s Tomažem Barado, podpredsednikom Olimpijskega komiteja Slovenije in nekdanjim večkratnim svetovnim prvakom v taekwondoju, letos v Kopru prireja svetovni pokal.

Gre za tekmovanje, ki je na sporedu vsaki dve leti in se izmenjuje s svetovnim prvenstvom. Po mnenju tekmovalcev gre za še močnejšo različico od prvenstva, saj na SP velja omejitev enega tekmovalca na državo, v svetovnem pokalu pa jih lahko nastopa več.

Skupaj s tekmovalci so v Slovenijo prispeli tudi trenerji in spremljevalne ekipe z vsega sveta, tako da bo gostov v Kopru blizu 3000. Svoje favorite ima med njimi tudi Slovenija, trenutno je aktualni evropski prvak Žiga Zagoranski v kategoriji do 63 kg, nosilka številnih kolajn je v kategoriji do 65 kg tudi Urša Trdin.

Organizacijski odbor si želi skupaj s koprsko občino in drugimi obmorskimi mesti vsem obiskovalcem pričarati nepozaben športni spektakel.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  05 .10. 2022 ob  11: 54
Pa plaòajo dobro ali je kot s plezanjem? Se porabijo milijoni našega denarja, da zdaj pleza peščica občanov.