OČE 13-LETNIKA NE SPREJEMA ŽUPANOVEGA OPRAVIČILA: Priča dogodka trdi, da je fanta zgrabil, ko je hotel pobegniti (FOTO, VIDEO)

Slovenija

Včeraj smo poročali o incidentu, ki naj bi ga minulo nedeljo 'zakuhal' mariborski župan Saša Arsenovič. Oče 13-letnika trdi, da je najprej verbalno, nato pa še fizično napadel sina. Arsenovič pa trdi, da se je odzval na vandalizem. Zdaj se je pojavil še občan, ki je za portal Mariborinfo povedal, da ga ja župan verbalno napadel zaradi parkiranja. Arsenovič je v današnji izjavi za medije izrazil obžalovanje zaradi svojega odziva na ravnanje mladoletnika. Opravičil se je vsem vpletenim in javnosti ter dodal, da je fanta samo prijel za roke, da bi ga ustavil. "Nisem ga ne udaril ne davil, za roko pa sem ga prijel," je dejal.

Saša Arsenovič

Občan je za portal povedal, da sta se z županom Arsenovičem sporekla nedavno na Strossmayerjevi ulici v Mariboru. "Tu nimaš kaj parkirati," naj bi občanu dejal Arsenovič, ko je videl, da je parkiral avto na zelenici. A občan trdi, da je šlo za vozilo njegovega dekleta, ki se je pokvarilo in so ga bili primorani pustiti na zelenici ob cesti.

Arsenovič, ki se po mestu očitno več vozi s kolesom kot pa z avtomobilom, naj bi nato vzel v roke telefon in fotografiral občana ter parkirano vozilo. To je občana razbesnelo in vnel se je prepir, ki naj bi se stopnjeval do groženj z obračunom s pestmi. Nato naj bi se Arsenovič s kolesom odpeljal dalje.

Kot je še povedal občan, je njegovo dekle kmalu zatem dobilo domov obvestilo kršitelju, da se izjasni o okoliščinah prekrška. V dopisu piše, da je medobčinsko redarstvo sprožilo postopek na predlog samoupravne lokalne skupnosti Mestne občine Maribor.

"Dogodek obžalujem in se opravičujem najprej najstnikom, nato staršem, ki jih razumem, da želijo zaščititi svojega otroka. To bi pri svojih štirih verjetno naredil tudi sam. Opravičujem pa se tudi vsem Mariborčanom in Mariborčankam, ker sem ravnal natančno tako, kot ne delujemo ves čas, ko se trudimo graditi mesto in odnose. Kljub vandalizmu, objestnosti in žalitvam bi lahko in moral pri svojih zrelih letih ravnati drugače, manj burno," je v današnji izjavi za medije dejal Arsenovič.

Foto: STA

Ponovil je, da je s svojim ravnanjem želel "fanta samo ustaviti in ga podučiti, da se tako s skupno lastnino ne ravna, da žalitve ne vodijo nikamor". "Bil je zelo nemiren in razburjen, zato komunikacija ni bila mogoča," je dejal Arsenovič.

Fanta je povabil na srečanje. "Glede na to, da ni naredil prav ne on ne jaz, bi bil mogoče čas, da se srečava, lahko tudi s starši, in da poskušamo narediti skupaj kaj dobrega," je dejal.

Fantov oče po poročanju časnika Večer ne sprejema županovega opravičila. "S svojo izjavo me je še dodatno prizadel in ponižal," je povedal. "Človek, ki ne obvladuje stresa, nima kaj iskati na taki funkciji," je še dodal.

BONUS VIDEO: Posebnosti istrskega narečja; veste kaj je železnica in kaj so hlače?

Na dogodek se je odzvala mestna politika, tudi s strani županove koalicije. Nekateri so ga tudi pozvali k odstopu. Arsenovič je povedal, da je o odstopu razmišljal, a se je po tehtnem premisleku, pa tudi številnih pozivih, naj ostane na položaju, odločil, da tega ne bo storil. "Mislim, da smo dovolj dobrega naredili. Vsekakor pa to ni v ponos ne meni ne mestu, zato se za to še enkrat opravičujem," je dejal. "Verjamem, da si politični nasprotniki zdaj poskušajo nabirati točke, a odločitev bo novembra," je dodal.

Po poročanju Večera se je na družbenih omrežjih oglasil očividec dogodka in povedal, da župan fanta ni davil, ga je pa zgrabil, ko je fant želel pobegniti. Predstavnik Teniškega kluba Branik Klemen Kokol pa je zanikal, da bi komur koli dovolili uporabo teniških žogic. Potrdil je, da je bila med prazniki na klubskih površinah povzročena škoda.

Foto: STA

Številni opozarjajo, da je vsakršno nasilje nesprejemljivo. "Četudi so bili motiv in namen zavarovanje premoženja, to ne bi smelo biti opravičilo za morebitno nasilno ravnanje nad mladoletno osebo," so po dogodku pri teniških igriščih sporočili iz koalicijske SD.

"Če je župan videl, da je prišlo do uničevanja lastnine, bi moral poklicati policijo. Urejanje takih zadev po principu Šiškove varde je napačno. Zato pričakujemo njegov odstop," je po poročanju Večera dodal Josip Rotar iz prav tako koalicijske Liste kolesarjev in pešcev.

Samostojni mestni svetnik Zvonko Zinrajh je predlagal sklic nujne seje koalicijskih partnerjev. Matic Matjašič iz Liste mladih. Povezujemo, ki je pred dvema letoma izstopil iz koalicije, je županu že spisal odstopno izjavo. "V vsaki zreli demokraciji, v vsakem zrelem mestu bi župan odstopil že v nedeljo, še preden bi mediji izvedeli za to. Z neprimernim odzivom je okrnil ugled funkcije župana in našega mesta," je dejal, potem ko je izjavo danes predal Arsenoviču.

Dogodek bo po pričakovanjih odmeval tudi na četrtkovi seji mestnega sveta.

❗V ŽIVO❗Župan Arsenović pojasnjuje, kaj je počel s 13-letnikom ⬇

Objavil/a Mariborinfo.com dne Sreda, 20. april 2022

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija