BOLJ APRILSKO KOT MAJSKO: Že danes bo pričelo deževati

Slovenija

Dopoldne se bo povsod po državi postopno pooblačilo, popoldne se bodo krajevne plohe in posamezne nevihte začele pojavljati predvsem v zahodnih in južnih krajih, zvečer pa tudi drugod. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 24 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Tudi ponoči bo občasno deževalo, lahko tudi zagrmi. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 14 stopinj Celzija.

V četrtek bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. Pihal bo južni do jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 21, v severozahodni Sloveniji okoli 14 stopinj Celzija.

Obeti: V petek in soboto bo večinoma oblačno s pogostimi padavinami, tudi nevihtami.

Vremenska slika: Nad zahodno in srednjo Evropo ter severnim Sredozemljem je plitvo ciklonsko območje. Z vetrovi južnih smeri v višinah nad naše kraje doteka postopno bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes se bo postopno pooblačilo. Popoldne se bodo krajevne plohe začele pojavljati v Alpah in v Gorskem Kotarju, zvečer pa tudi drugod. Ob severnem Jadranu bo zapihal jugo. V četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi krajevnimi padavinami, tudi nevihtami. Pihal bo južni veter, ob severnem Jadranu okrepljen jugo.

Biovreme: Danes se bo vremenska obremenitev postopno povečala. Popoldne ter v četrtek bo obremenitev zmerna in se bo kazala s povečanim notranjim nemirom, razdražljivostjo, z manjšimi motnjami v spanju in utrujenostjo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija