BOLEČE TAČKE PO SPREHODIH NA POSOLJENIH CESTAH? Alternativni način posipanja, ki je bolj prijazen do psov

Svet

V poljskem Krakovu za posipanje poti v parkih ne uporabljajo več soli ali peska, temveč uporabljeno kavo iz lokalnih kavarn in barov.

Iz mestnega oddelka za parke so sporočili, da je kavna usedlina okolju prijazna in cenejša alternativa soli in pesku, prav tako je bolj prijazna do psov.

Zamisel je med občani in gostinskimi lokali naletela na veliko navdušenje. Kavne odpadke že prispeva več kot 50 lokalov, mestne oblasti pa upajo, da bodo spodbudili občane, da bodo kupovali kavo za s seboj in s tem pomagali barom in kavarnam v težkih časih epidemije.

Kavarne, bari in restavracije na Poljskem lahko trenutno ponujajo samo osebni prevzem hrane ali pijače in dostavo na dom.

Krakov sicer ni prvo mesto, ki za posipanje uporablja kavno usedlino. To so že prej počeli v ukrajinskem Lvovu in nekaterih skandinavskih mestih.

V krakovskih parkih pravijo, da v času sneženja porabijo med 75 in 80 tonami peska na teden, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kjessi |  13 .02. 2021 ob  23: 09
Regional. Zakaj objavljate novice iz spleta, kot je naprimer tista o Ani Roš. Pri nas ne more uspešen človek živet, če ga nebi foušarija in politika kar naprej osirala. Mislim, da to ni vaš cilj.