BOKSAR MENI, DA SE KORONAVIRUS ŠIRI PREKO 5G TEHNOLOGIJE: Kaj mu odgovarjajo strokovnjaki?

Svet

Teorijam zarote o nastanku novega koronavirusa se je pridružil znani angleški boksar Amir Khan, ki pravi, da je sars-cov-2 izum človeka, ki želi preko tehnologije 5G oziroma pete generacije brezžičnih omrežij izbrisati človeštvo. Strokovnjaki seveda menijo povsem drugače in vse skupaj označujejo za "neumnost".

"Mislim, da virus ni prišel s Kitajske. Ljudje pravijo, da izhaja iz juhe netopirjev in kač. Verjameš tem neumnostim? Jaz ne. Ali res misliš, da novi koronavirus nima nobene veze z omrežjem 5G," je boksar zapisal v nizu video posnetkov, ki jih je objavil na družbenih omrežjih.

"Novi virus je izum človeka, ki se nas hoče znebiti preko omrežja 5G," je dodal Amir Khan, ki je sicer znan po svojevrstnem razmišljanju in ki je imel tudi v preteklosti pomisleke o razvoju telekomunikacijskih omrežji.

Khan je izum omrežja 3G leta 2003 povezoval z virusom SARS, nastanek 4G pa s prašičjo gripo 2009.

Teorija o širjenju okužb z novim koronavirusom preko tehnologije 5G ni zrasla na njegovem zelniku. V zadnjem času se na različnih družbenih omrežjih pojavljajo številne teorije zarote z zvezi z novo tehnologijo, tako da so o tem spregovorili tudi znanstveniki.

Direktor britanske Nacionalne zdravstvene službe Stephen Powis je dejal, da gre za 'popolna neumnost', profesor mikrobiologije na univerzi v Readingu Simon Clark pa je te teorije označil za povsem nesmiselne.

"Radijski valovi lahko povzročijo motnje v delovanju imunskega sistema, vendar so ravni 5G tako majhni, da ne morejo vplivati na imunski sistem. Gre za nizkofrekvenčne valove, ki za razliko od sončnih ali rentgenskih žarkov ne morejo poškodovati človeških celic," pravi Clark.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kukuruz |  07 .04. 2020 ob  19: 09
Je imel recimo kdo obcutek da bo pravkar tel.zazvonil in nekdo bo poklical?
Recimo jasnovidnost ali sesti cu?
Ni jasnovidnost ampak ce si imel kdaj to vidnost si zaznal signal ki je potekal iz oddajnika na tvoj telefon
td |  07 .04. 2020 ob  09: 23
Z vsemi udarci, ki jih je dobil v glavo v karieri, ima vsaj opravičilo, drugi teoretiki neumnosti pa ga nimajo (no, razen kakšne prirojene okvare možganov).

@Lili, danes pa so nekateri postali prepričani, da je Zemlja v bistvu ravna plošča, vse drugo pa zarota. Galileo se vmes obrača v grobu. :-)
Lili |  07 .04. 2020 ob  09: 11
Sej so enkrat tudi mislili, da je človek nastal in jabolka in da je zemlja ravna plošča..in označili vse ostale trditve za popolno neumnost in še huje..koga zažgali na grmadi..Pa je čas pokazal, da se niso motili...