BOGATIČ ŠE VEDNO IŠČE DIREKTORJA IZOLSKE KOMUNALE: Objavljen je nov razpis

Izola

Ker nihče od prijavljenih štirih kandidatov za direktorja javnega podjetja Komunala Izola ni izpolnjeval pogojev, so razpis ponovili. Kot poudarjajo na občinski upravi, v postopku razpisa ni bilo pritožb. 

Občina Izola je ponovila javni razpis za delovno mesto direktorja Komunale Izola. Kot so pojasnili, so se na prvi razpis, objavljen 22. februarja, prijavili štirje kandidati, vendar nihče od njih ni priložil vseh potrebnih dokazil.

"Vloge kandidatov so bile zato nepopolne in se jih ni uvrstilo v izbirni postopek. Na navedeno možnost so bili kandidati obveščeni že v besedilu javnega razpisa," pojasnjujejo. Zato je bil 30. marca ponovno objavljen javni razpis za omenjeno delovno mesto, rok za prijavo je do vključno 14. aprila. "Razpisna komisija, ki jo je imenoval župan, bo znova pregledala pravočasnost vlog in njihovo formalno popolnost v skladu z razpisnimi pogoji," še dodajajo. 

Izolski župan Milan Bogatič

Kandidat za omenjeno delovno mesto mora izpolnjevati med drugim pogoje, da ima najmanj visoko strokovno izobrazbonajmanj 5 let delovnih izkušenj na vodilnih ali vodstvenih delovnih mestih, imeti mora ustrezne organizacijske in vodstvene sposobnosti, znanje slovenskega in italijanskega jezika na višji ravni, predstaviti mora tudi program oziroma vizijo razvoja javnega podjetja za štiriletno mandatno obdobje, poleg tega pa ne sme biti pravnomočno obsojen zaradi kaznivega dejanja zoper gospodarstvo, zoper delovno razmerje in socialno varnost, zoper pravni promet, zoper premoženje, zoper okolje, prostor in naravne dobrine oziroma mora  v primeru obsodbe miniti pet let od pravnomočnosti sodbe in dve leti od prestane kazni zapora.

"V izbirni postopek se bodo uvrstile vloge, ki bodo pravočasne in formalno popolne," opozarjajo v občinski upravi. Sicer pa v postopku razpisa ni bilo pritožb, služba za pravne in kadrovske zadeve pa je, kot običajno, nekaterim prijavljenim kandidatom posredovala podrobnejša pojasnila.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
zoran13 |  10 .04. 2023 ob  14: 37
BOB DNEVA

"Ljudje, ki so med predvolilno kampanjo imeli odgovore na vse tegobe zdravstva, gospodarstva, socialnih politik in drugih družbenih izzivov, so velik del tega preprosto pozabili. Odgovorov se ne spomnijo več."
Darinka Pavlič Kamien, podjetnica in komunikatorka
Sreda, 15.marec 2023
www.vecer.com
Stiv Rivs |  06 .04. 2023 ob  19: 25
12
Ma ke boga občinska uprava.
Odterajo sposobnega direktorja in sploh nimajo vsaj približno primerne zamenjave.
Meni je jasno, da so eni veliki amaterji z apetiti po mešetarjenju z občinsko lastnino.
siviovcar |  06 .04. 2023 ob  18: 30
12
Kaj se prijavljaš , , če veš da ne izpolnjuješ pogojev !!!!! In pol bi bil kar direktor .