BOGATAŠA, KI JE VOZIL ČEZ 400 KILOMETROV NA URO, LOVI POLICIJA: Omejitev hitrosti ni, dirke pa so prepovedane (VIDEO)

Svet

Nemška policija je sprožila preiskavo proti češkemu multimilijonarju Radimu Passerju, ki je po nemški avtocesti vozil 417 km/h in se s tem pozneje hvalil na YouTubu. Čeprav na nemških avtocestah ni omejitev hitrosti, so dirke prepovedane, poročajo tuji mediji.

Videoposnetek, ki ga je na svojem YouTube kanalu objavil češki gradbeni mogotec Radim Passer, prikazuje športni avtomobil Bugatti Chiron, ki vozi po nemški avtocesti A2 od Berlina do Hannovra in dosega hitrost do 417 km/h. To je neodgovorna in nevarna vožnja, čeprav na nemških avtocestah ni omejitev hitrosti, opozarjajo pristojni.

"Voznik sme voziti s hitrostjo, s katero je mogoče voziti avtomobil," so zapisali v sporočilu tamkajšnje policije.

"Vožnja nad 400 km/h je med drugim izjemno nevarna zaradi zelo dolge zavorne poti, ki pri teh hitrostih narašča eksponentno, ne linearno," pa je pojasnil nemški strokovnjak za cestni promet Ferdinand Dudenhoffer. Spraševal se je, ali je mogoče multimilijonarjem dovoliti, da se zabavajo na nemških avtocestah in tako ogrožajo življenja drugih ljudi.

Radim Passer je obogatel na nepremičninskem trgu, po podatkih češke izdaje revije Forbes je njegovo premoženje vredno približno 305 milijonov dolarjev.

Leta 1987 so se sicer nemški proizvajalci športnih avtomobilov, kot so BMW, Mercedes in Audi, prostovoljno zavezali k avtomatski omejitvi hitrosti v svojih avtomobilih na 250 km/h.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
damian |  25 .01. 2022 ob  11: 28
Ta je kot NOLE ima solde in mi navadni zemljani tega nam ni dovoljeno