BOGAT IZPLEN HIŠNE PREISKAVE: Pri Primorcu našli rjav in bel prah, amfetamine, tabletke

Kronika

Kriminalisti in policisti z območja Policijske uprave Nova Gorica so včeraj, 29. aprila, na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Novi Gorici zaradi suma storitve kaznivega dejanja tatvine in neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami na območju Nove Gorice opravili hišno preiskavo pri 27–letnem moškem. V sklopu hišne preiskave so kriminalisti našli in zasegli več različnih snovi, za katere je obstajal sum, da gre za prepovedane droge. Osumljenec je sicer stari znanec policije.

Našli so dva zavitka alufolije z rjavim prahom - sum prepovedane droge heroin, tri PVC vrečke z posušenimi delci zelene rastline in približno 100 g posušene zelene rastline - sum prepovedane droge konoplja, 3 zavojčke z belim prahom – sum prepovedane droge amfetamin, cca 11 gramov amfetamina in več zaenkrat še neznanih tabletk. Prav tako so bili v sklopu hišne preiskave zaseženi tudi drugi predmeti oziroma pripomočki, ki jih je osumljenec uporabljal pri izvrševanju kaznivih dejanj (tehtnici za natančno merjenje, mobilni telefon).

Novogoriški kriminalisti so zasežene snovi poslali v nadaljnjo analizo. Ko bo analiza potrdila, da gre za prepovedano drogo, bodo novogoriški kriminalisti zoper 27-letnega osumljenca podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma storitve kaznivih dejanj in neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (po 186. členu KZ-1 ) in suma kaznivega dejanja tatvine.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija