BODO PIRANČANI OSTALI BREZ BANKE? Občina o tem "ni seznanjena", tako pa pravijo v Intesi Sanpaolo

Piran

Na Krajevni skupnosti (KS) Piran so prejeli neuradno informacijo o zapiranju piranske poslovalnice banke Intesa Sanpaolo. "Popolni ukinitvi bančnih storitev v mestu ostro nasprotujemo," so zapisali ob tem in pojasnila že terjali tudi od piranske občine, kjer pa pravijo, da o uradno o zapiranju Intesine poslovalnice niso seznanjeni. Ali informacija drži, smo preverili tudi na omenjeni banki. 

"V imenu številnih, predvsem starejših Pirančanov, ki ne obvladajo niti dviga gotovine na bankomatu, še manj pa spletno banko ali poslovanje preko telefona, je vključitev vseh nas in vas, župan, za zagotavljanje obstoja bančne poslovalnice nujna," je v dopisu piranskemu županu Đeniu Zadkoviću zapisala predsednica KS Piran Zora Mužinič.

Domnevno zapiranje Intesine poslovalnice je med Pirančani namreč sprožilo veliko ogorčenja. "Ljudje so zgroženi, ker gre za stisko na več nivojih. Najprej osebno stisko posameznikov, v isti sapi tudi skupnosti v našem mestu, ki zaradi ukinjanja mestotvornih vsebin razpada pred našimi očmi" pripoveduje Mužiničeva.

Na občino so zato posredovali protestno pismo s 60 podpisi Pirančank in Pirančanov. "Nenapovedano hitenje z ukinjanjem bančnih storitev že v začetku aprila ali maja, je glede na dolgoletno delovanje banke v Piranu nemogoče sprejeti zgolj kot  'samoumevno poslovno odločitev lastnika'," pravi Mužiničeva, ki dodaja, da so komitenti te banke mnogi poslovni subjekti, torej piranski gostinci, trgovci in ustanove, ter fizične osebe, od teh pa velik delež predstavljajo starejši krajani.

S krajevne skupnosti zato župana in direktorja občinske uprave sprašujejo, ali lahko preverita možnost sodelovanja z novim ponudnikom bančnih storitev, ter menijo, da je odziv na situacijo nujen.

Intesa Sanpaolo: "O tem je še preuranjeno govoriti"

Na Občini Piran so nam potrdili, da so prejeli omenjeno pismo zaskrbljenih občanov, sicer pa da z uradno informacijo, da se v Piranu zapira poslovalnica banke Intesa Sanpaolo niso seznanjeni. "O nadaljnjih korakih Občine Piran v povezavi z omenjeno domnevo vas bomo obvestili po prejemu ustreznih informacij s strani banke," so še dodali.

Informacije o domnevnem zaprtju poslovalnice v Piranu smo preverili tudi na banki Intesa Sanpaolo, kjer so nam skopo odgovorili, da "je o zapiranju poslovalnice Piran še preuranjeno govoriti". Kot so pojasnili, v zvezi s tem uradno namreč še niso sprejemali odločitev.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pesceserra |  14 .03. 2022 ob  13: 35
Obalagang......če kdo vlači in sovraži koga so to pirančani ,isttrijani ,primorci.....koliko gnojnice se zlije v turistični sezoni in v covid u na celince ,ljubljančane ,žabarje ki so tam doli nezaželeni itd........nikomur pa ne pametujem kje lahko živi in kje ne.....
Banka pa če bo imela interes bo ostala v nasprtnem pa srečno, ne glede na tvoje kričanje.......
SkateBordKite |  12 .03. 2022 ob  12: 09
-5
Pesceserra: ne vlacit not kdo je od kje! To sploh ni pomembno, vazno da so posteni in da delajo. Oni imajo tudi vso pravico tu zivet. Zakaj pa ne? Dalec najbolj motece v Piranu so narkomani, to da se vlamlja med pirancani en drugemu. To vcasih ni bilo! Predragi parkingi itd.

Banka pa MORA OSTAT IN PIKA. TA ALI KATERA DRUGA
Pesceserra |  12 .03. 2022 ob  11: 20
Ištrijanov je ostalo bore malo v piranu ......danes tu prevladujejo južna brača ,pekare čevapi, kebabi......tistih par gostincev pa tudi ne vem zakaj rabi banko ,saj itak nikoli ne izdajo računa.....taxfree piran......
SkateBordKite |  12 .03. 2022 ob  07: 41
ZigaZois: glede na to na kakšnem glasu so ali ste ištrijani tega glih nebi omenjal!
Trdi, zabiti, nic se jim ne da dopovedat. Z glavo skozi zid. To je en najbolj glupih ljudi na obali
ZigaZois |  11 .03. 2022 ob  23: 44
KS Piran naj poišče banko, ki ima vsaj podobne stroške vodenja računov kot Intesa in je pripravljena prevzeti sedanjo poslovalnico.
Pomagajo naj občanom odpreti oz. prenesti račune na to banko in je stvar rešena. Lepo bi bilo, če bi Pirančani tokrat pokazali solidarnost, da bo Inteso "bolelo" zaprtje poslovalnice. Tako bi vsaj vedeli, da ni dobro zaj***vat Ištrijanov.
Bujenabrigu |  11 .03. 2022 ob  23: 02
-3
Boli Genia za pirancane in za banko Intesa Sanpaolo, itak bo popusil na volitvah in se vrnil v svoj atelje. Naredil ni nicesar v svojem mandatu mene spominja na Goloba....
SkateBordKite |  11 .03. 2022 ob  22: 34
IzpP: niso to dvojna merila ampak trojna! Tu ni vec domacin ima prednost ampak tujec pa se to je najbolj zazeljeno da je frend od kakega ministra ali koga tam gor da dobi nepremicnino za male pare.

Kar se pa banke tiče, ce pa to zjebejo in ne zrihtajo druge alternative, se ve kdo je krivec. Sigurno ste ga vidli vsaj 100x. Vsaj tisti ki živite v centru pri Tartinijevem.
Iniciativa za pravičen Piran |  11 .03. 2022 ob  18: 23
19
Naj se KS Piran raje ukvarja z dejstvi, ne pa insinuacijami ki plašijo vse povprek. p.s. Kdaj lahko pričakujemo od KS Piran opredelitev glede črne gradnje svetnika Petarosa ki je hišo dvignil in si na vrhu naredil teraso? Njegov objekt namreč kvari veduto Pirana... če smo zgolj malenkosti. Očitno veljajo v Piranu še vedno dvojna merila, naši lahko, ostali ne morejo....Župan pa tiho...