BO TUDI V TRGOVINAH OBVEZEN PCT POGOJ? Odločanje se je pričelo, lahko se zavleče pozno v noč

Slovenija

Strokovna skupina za covid-19 pod vodstvom Mateje Logar po napovedih danes ob 19. uri pričenja s sestankom, na katerem bodo sprejeli predlog novega semaforja ukrepov za obvladovanje epidemije koronavirusa. Pričakuje se, da bo glavno merilo zasedenost bolniških postelj, semafor pa naj bi vključeval tudi pogoj PCT.

Že prejšnji teden je Logarjeva povedala, da bo eno glavnih meril semaforja zasedenost bolniških postelj. S 40-odstotno precepljenostjo po besedah Logarjeve število okužb ni več tako pomembno. Če bo število okužb raslo, naj bi strokovna skupina predlagala razširitev pogoja PCT ter pogostejše testiranje. V strokovni skupini so mnenja, da lahko sistem PCT družbo ohranja odprto, če ga upoštevajo tako uporabniki kot ponudniki storitev in dejavnosti. "Pomembno je, da se ljudje zavedajo, da sistem PCT ni namenjen omejevanju, ampak temu, da je dejavnost odprta, čeprav bi bila v podobnih pogojih lani ali spomladi že davno zaprta," je pojasnila Logarjeva.

Strokovna skupina bi lahko po napovedih ob slabšanju epidemioloških razmer predlagala tudi bodisi omejitev števila strank v trgovinah in storitveni dejavnosti bodisi obvezen pogoj PCT za stranke. Ta pa naj ne bi veljal za obisk živilskih trgovin.

Člani strokovne skupine imajo po poročanju Kanala A precej različna mnenja in stališča, zato je pričakovati dolgo razpravo, ki bi se lahko zavlekla pozno v noč. Po enem izmed predlogov se semafor sicer ne bi več delil na barve, temveč na šest faz. V nobeni naj ne bi bilo predvideno zapiranje šol, policijska ura ali omejitev gibanja na občine.

Po informacijah STA je za zdaj predvideno, da bi novi semafor ukrepov uradno predstavili na tiskovni konferenci po seji vlade v drugi polovici tedna.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  31 .08. 2021 ob  13: 07
Naslednja poteza - zapret vse, ki se nocemo ''cepiti'' v koncentracijska taborisca. Saj je bilo vse doslej narejeno po Hitlerjevem modelu.
forešter4 |  31 .08. 2021 ob  07: 56
škoda za živilske trgovine, bodo pa online trgovine spet tko bolj služile..

zakaj se cepit ? v trgovino in v notranjost moraš use eno z masko ? zboliš lahko vse eno, prenašaš lahko bolezen use eno, če zboliš moraš use eno biti v karanteni?
da lajžje preoboliš in imaš potem manj proti telesc ? rajši spet zbolim na polno, in se telo samo bori proti virusu in ga premaga. Popolnoma razumem tiste ki se gredo cepit in jih ne šinfam, samo da mi ne najedajo potem, zakaj se nisem jaz cepil.

Če bi bila ''strokovna skupina'' malo bolj strokovna, in bi znala argumentirati zakaj se cepit in zakaj ne, in odogovorila na vsa preprosta kmečka vprašanja, in ne tako komplicerala oz. stvar napihovlala kot dejasnko je, bi se že cepil.
Obala1 |  30 .08. 2021 ob  23: 02
Ta vlada je šla u kurac …a strokovna skupina ne vem dela ….glede na njihovo pretilnost domnevam da samo jejo in nič ne delajo