BO PRI IZBIRI DRŽAVE ZA DOPUST ODLOČIL POGOJ PCT? Od danes ga ne zahtevajo več še tri države, tudi Italija

Svet

Za vstop v Italijo ni več potreben pogoj PCT, saj italijanska vlada v torek ni podaljšala omejitev vstopa v državo. Pogoj cepljenja, prebolelosti ali negativnega testa na novi koronavirus je tako v Italiji obvezen samo še za obisk zdravstvenih institucij in domov za ostarele. Pogoj PCT od danes ni več potreben tudi za vstop v Turčijo in Cipet, prav tako sta državi ukinili obveznost nošenja zaščitnih mask, razen v bolnišnicah in drugih zdravstvenih ustanovah, v domovih za starejše ter v javnem prometu.

Zaščitne maske do 15. junija ostajajo obvezne v italijanskem javnem prevozu, kulturnih ustanovah in bolnišnicah ter drugih zdravstvenih ustanovah.

Italijanska vlada postopoma sprošča omejitve, potem ko so se konec marca iztekle izredne razmere zaradi širjenja novega koronavirusa. V državi s skoraj 60 milijoni prebivalcev se število potrjenih primerov koronavirusa v zadnjih tednih zmanjšuje. V torek so oblasti poročale o več kot 24.267 novih okužbah s koronavirusom in 66 smrtnih primerih.

Turško ministrstvo za notranje zadeve je v okrožnici 81 guvernerjem posredovalo navodila, po katerih pogoj PCT za vstop v državo od danes ni več potreben zaradi padajočega števila okužb in "sledenja globalnemu dogajanju na področju epidemije".

Tudi na Cipru zaščitne maske niso več potrebne v zaprtih prostorih, razen v bolnišnicah in drugih zdravstvenih ustanovah, javnem prometu ter domovih za starejše. Ciprsko ministrstvo za zdravje sicer še vedno priporoča nošenje zaščitnih mask za ranljive skupine.

Število smrtnih primerov in okužb s koronavirusom se je v obeh državah v zadnjih tednih znižalo. V tedenskem poročilu so ciprski zdravstveni organi v petek poročali o 1774 primerih in dveh smrtnih primerih, turški pa so v sredo našteli 1172 primerov okužb s koronavirusom in 6 smrtnih žrtev.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija