BO PIRANSKI AKVARIJ PRIMORAN ZAPRETI SVOJA VRATA? Občani zgroženi, tako jih skuša pomiriti Zadković

Piran

Po družbenem omrežju Facebook se širijo ugibanja o tem, ali Akvarij Piran zapira svoja vrata. Gre za "še eno neuspešno zgodbo" tega mesta?

V komentarjih se je odzval tudi piranski župan Đenio Zadković, ki je pojasnil, da se na občini že štiri mesece ukvarjajo s problemom akvarija. "Zaradi covida-19 je zelo slabo posloval in je zato prišlo do 40.000 evrov, morda sedaj tudi že več, velikega dolga," je pojasnil.

Zatrdil je tudi, da iščejo rešitev in da so se že pogovarjali z ministrstvom in z Morsko biološko postajo.

"Akvarij bo ostal v Piranu, brez skrbi," je še dodal.

Đenio Zadković

Na besede župana pa se je odzvala Mojca Švonja, svetnica SD v Piranu.

"Štiri mesece se že pogovarjate, pa o tem ni javnost vedela ničesar. Zakaj sem morala potem jaz to obelodaniti na zadnji seji občinskega sveta? Po mojem apelu so reagirali tudi mediji in poklicali Manjo Rogelja, da v petek poda izjavo. Akvarij je Pomorski Muzej Piran. Akvarij res nima zveze z GEPŠ Piran, pa čeprav je to morda v preteklosti šlo skupaj, ampak tradicija je eno, realnost pa drugo," je zapisala.

Akvarij Piran zapira svoja vrata? Še ena neuspešna zgodba našega kraja. ????????????????????????

Objavil/a Gibanje Populari Piran dne Sobota, 29. maj 2021

Zadković je v odgovoru svetnici ponovno poudaril, da je ogromno dogovarjanj in pogovorov, "tako z ustanovami kot s posamezniki". Na njene očitke, da o tem javnosti niso obvestili, pa je odvrnil, da občane obvestijo, "ko so stvari zrele za javnost". Po njegovih besedah pogovori še potekajo.

"No zdaj je javnost seznanjena in mora se najti rešitev. Več glav več ve," mu je odvrnila Švonja.

V komentarjih so se odzvali tudi mnogi občani, ki zaprtju akvarija ostro nasprotujejo in so nad mislijo o tem povsem zgroženi. Zvrstilo pa se je tudi nekaj predlogov, kako bi lahko javnost pomagala pri zbiranju sredstev.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
zoran13 |  30 .05. 2021 ob  23: 48
PRAVICA DO INFORMACIJ

Tako kot pravi župan Đenio Zadkovič , da občane obvestijo: "ko so stvari zrele za javnost", lahko pomeni tudi, da je takrat že prepozno. Tudi o tako pomembni temi in tradiciji, ki je neločljivo povezana s Piranom, prav tako kot tudi Pomorski Muzej, Pomorska šola, Pomorski krst, saj smo vsi hodili tja gledat in občudovat domače in redke vrste rib, školjk, rakov ter hobotnic...tisti, ki še dvomijo v vse to, si pojdite pogledat velikost in urejenost muzeja v Trst ali pa v Poreč, pa boste dobili drug pogled o potrebi takšne ustanove pri nas...
Gabrijel |  30 .05. 2021 ob  20: 36
Lastnik akvarija je Ministrstvo za šolstvo, upravlja ga pa GEPŠ. Če na ministrstvu s proračunom prek 2 milijardi evrov ne najdejo teh 40 tisočakov, potem pa je res skrajni čas za volitve.
Pjero Shriba |  30 .05. 2021 ob  17: 43
16
Boga Istra s takšnimi upravljalci "res publica".
Za 40.000 € zapret 60 let staro ustanovo.
Kako lahko sploh govorijo o zgubi.
Kaj je to neka pridobitvena dejavnost, trafika, kafič ?
Občina MORA zrihtat ta denar skupaj z muzejem.
Pa naj dvignejo davke vsem piranskim vikendašem s severa, ki imajo kao stalno prebivališče v tem mrtvem mestu.
Ali pa naj odpeljejo akvarije v Pivko, kot so Delamaris.
Mone !