BO NA KLOP REKE PONOVNO SEDEL SLOVENEC? Bišćan je imel "dovolj dela v pogojih, ki niso niti blizu idealnih"

Svet

Hrvaški nogometni strokovnjak Igor Bišćan od nedelje zvečer ni več trener nogometnega kluba Rijeka, so potrdili iz hrvaškega prvoligaša. Bišćan se je klubskemu vodstvu po zmagi Rijeke proti Istri 1961 zahvalil za sodelovanje in odstopil s položaja. Kot novega stratega za krmilom reškega kluba mediji omenjajo slovenskega stratega Simona Rožmana.

Bišćan, ki je prevzel Rijeko oktobra lani, potem ko je klop Rujevice zapustil zdajšnji selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek, se je na novinarski konferenci po nedeljski zmagi Rijeke v Pulju zahvalil vsem za sodelovanje ter odstopil z mesta trenerja. Med drugim je omenil, da je imel dovolj dela v pogojih, ki niso niti blizu idealnih.

Dvainštiridesetletni trener je v preteklih mesecih večkrat izrazil nezadovoljstvo, da uprava pred začetkom nove sezone ni zagotovila igralskih okrepitev vsaj na dveh položajih v obrambni in zvezni vrsti, ki bi občutno prispevala h kakovosti igre reške ekipe.

Že od začetka ni imel podpore najbolj zagrete skupine reških navijačev Armada, ki ni pozabila njegovega prostaškega odnosa do navijačev, ko je bil še igralec Dinama. Armada ni navijala na domačih tekmah kluba iz Reke, kljub temu, da se je Bišćan opravičil za svoje neprimerne poteze.

Pred nedeljsko zmago nad Istro 1961 je bila Rijeka brez zmage kar 50 dni zaporedoma. V klubu so se poslovili od igranja v evropskih tekmovanjih, sledila je tudi vrsta slabih rezultatov v prvenstvu. Bišćan je bil deležen kritik zaradi pogostih poškodb igralcev, češ, da so te posledica slabega trenerskega dela.

Vse to je bilo očitno preveč za enega najbolj znanih hrvaških trenerjev, ki je deloval tudi v ljubljanski Olimpiji, preden je prišel na Reko. Na hrvaškem novičarskem spletnem portalu index.hr so danes ocenili, da je odhod Bišćana najhujši poraz Rijeke, kar so s svojimi glasovi potrdili tudi bralci.

V reški klub naj bi namesto Bišćana pripeljali Rožmana, ki si ga je še pred leti za svetovalca na Rujevici želel tudi Kek, poročajo hrvaški mediji. Pogovori uprave Rijeke z Rožmanom naj bi stekli že prejšnji teden, je poročal reški Novi list.

Časnik predstavlja 36-Rožmana kot uspešnega trenerja, ki je svojo pot začel v Celju leta 2014 kot najmlajši trener v prvi slovenski ligi. Popeljal je Celjane do drugega mesta in finala pokala, leto pozneje pa je prevzel Domžale.

Z Domžalami je bil zmagovalec pokala ter na tretjem in četrtem mestu prve lige. Klub je zapustil pred kratkim, potem ko v osmih krogih ni bilo ene same zmage, še navaja reški časnik.

Med imeni, ki jih omenjajo kot morebitnega naslednika Bišćana, je tudi dosedanji trener mlade hrvaške reprezentance ter nekdanji igralec in trener Rijeke, Nenad Gračan.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija