BO GORŠČAKOVO RAZREŠIL TUDI PROGRAMSKI SVET? To sicer ne bo vplivalo na usodo direktorice TVS

Slovenija

Za danes je po nesklepčni seji 16. avgusta vnovič sklicana izredna seja programskega sveta RTVS, na dnevnem redu katere je tudi predlog za soglasje k razrešitvi direktorice TVS Natalije Gorščak. Njihovo stališče sicer ne more spremeniti odločitve generalnega direktorja RTVS Andreja Graha Whatmougha, ki je Gorščakovo že razrešil.

Predsednik programskega sveta Radiotelevizije Slovenija (RTVS) Ciril Baškovič je pojasnil, da je seja sklicana z enakim dnevnim redom kot prejšnja, tudi s predlogom za soglasje k razrešitvi direktorice Televizije Slovenija (TVS) Gorščakove, čeprav je medtem generalni direktor RTVS Andrej Grah Whatmough že sam sprejel odločitev o razrešitvi.

Svetniki lahko po pojasnilih Baškoviča danes z večinskim glasovanjem potrdijo, da ta točka ostane na dnevnem redu seje in o tem opravijo razpravo, da "se vidi, kakšno je stališče večine programskega sveta, četudi to ne more več ovreči pravne veljave razrešitve". Lahko pa se večina odloči, da se točko črta z dnevnega reda, je pojasnil.

Če seja ne bo sklepčna, je tudi ne bodo več ponavljali. Morebitne uradno sprožene postopke v tej zadevi pa bi lahko obravnavali na redni seji programskega sveta 27. septembra.

Generalni direktor RTVS Grah Whatmough je Gorščakovi 20. avgusta prek kurirja vročil sklep o razrešitvi. Že pred tem bi o soglasju k predlogu za njeno razrešitev moral 16. avgusta razpravljati programski svet RTVS, a je bil nesklepčen. To je Grahu Whatmoughu dalo zeleno luč, da postopek izpelje sam.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija