Bliža se dobrodelni tek

Koper

"Slovenija, od kod dobrote tvoje" je slogan humanitarnega teka, ki se bo sedmega decembra zgodil na koprski Bonifiki. Na teku lahko sodeluje prav vsak in s tem prispeva revnim otrokom. TEku bo sledila licitacija predmetov znanih Slovencev.

Glavna pobudnica humanitarnega teka, Milena Đukić s paraolimpijcem Dakom Djuričem

Vsi prisotni bodo lahko na stadionu Bonifika tekli, hodili ali se le družili. Premagali bodo lahko poljubno število krogov in vztrajali, kolikor bodo želeli. "Štartnina, ki je prostovoljna, bo znašala 10 evrov za odraslega in 5 evrov za otroka. Udeleženci pa lahko namesto štartnine prinesejo s seboj darilo z osebnim posvetilom," je pogoje sodelovanja opisala glavna pobudnika dogodka Milena Đukić. Vsi bodo prejeli spominsko zapestnico, ki jih bo na vsakem koraku spomnila, da so storili plemenito dejanje. Prejeli bodo tudi spominsko risbico, ki jo bodo narisali otroci, ki bodo denar in darila dobili.

Na dogodku boste lahko hkrati naredili nekaj za svoje telo in s tem prispevali svoj delež pomoči za socialno šibkejše otroke. Z zbranimi sredstvi bo društvo namreč kupilo osnovne potrebščine in božična darila za njih.

Prispevali Josp Iličić, Jure Zdovc, Aljaž Kiki Struna ...

Poleg dobrodelnega teka bo na dogodku potekala tudi prav posebna licitacija predmetov, ki so jih za ta dogodek podarile znane osebnosti. Na licitaciji bodo dres nogometnega zvezdnika Josipa Iličića, cede in šalica pevke Neishe, dres Aljaža Strune, pa tudi dres slovenske atletinje leta, Koprčanke Snežane Rodić.

Več o tem lepem dogodku lahko izveste na Facebook strani prireditve.

Deli novico: