BIZARNOST? Klinika zavrnila darovalca krvi, ker ni želel odgovoriti, ali je noseč

Svet

Zanimiva vest prihaja iz Velike Britanije, kjer je klinika zavrnila krvodajalca, ker ni želel pred odvzemom krvi odgovoriti na vprašanje, ali je noseč. Gre namreč za 66-letnega Leslieja Sinclaira, ki je v zadnjih 50 letih daroval kri že 125-krat, a zdravstveno osebje kljub vsemu ni želelo sprejeti njegovega 'nepopolnega' vprašalnika.

Leslie Sinclair

66-letnemu Sinclarju so pred odvzemom krvi dali za izpolniti vprašalnik, v katerem je bilo tudi vprašanje, ali pričakuje otroka oziroma ali je bil v zadnjih šestih mesecih noseč. Ko se je pritožil, da mu na tako vprašanje pa res ni treba odgovoriti, je osebje zavrnilo odvzem njegove krvi.

Kot je za medije povedal 66-letnik, ga je takšna odločitev klinike razjezila, saj je darovalec krvi že od svojega 18. leta in redno daruje kri v isti kliniki. Tudi do sedaj je bilo potrebno pred vsakim odvzemom izpolniti obrazec, vendar so se vprašanja nanašala na zdravstveno stanje in bolezni. Kar je zaradi varnosti povsem razumljivo, poudarja Sinclair.

Ker je tokrat moral odgovoriti na vprašanje glede nosečnosti z 'da' ali 'ne', pa ga je to resnično razjezilo.

Kot so za medije povedali na kliniki, zelo cenijo krvodajalce, vendar živimo v časih, ko ni nujno, da človek obdrži enak spol, kot ga je dobil ob rojstvu. Vprašanje nosečnosti pa je pri darovanju krvi zelo pomembno, saj morajo ženske počakati na darovanje krvi šest mesecev po porodu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  23 .06. 2022 ob  13: 47
Spirjenci!