BIZARNE TATVINE V LUCIJI IN PORTOROŽU: Iz zamrzovalnika 'zmanjkalo' več tisočakov in konoplja, s plaže pa cel kup klopi

Kronika

V Luciji je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo in iz zamrzovalnika ukradel 2.700 evrov gotovine in 30 gramov konoplje.

Policisti Policijske uprave Koper (PU Koper) so v zadnjem vikendu intervenirali v 222 primerih in na številko 113 prejeli skupno 863 klicev. Obravnavali so pet prometnih nesreč, v katerih je bilo pet oseb lažje telesno poškodovanih, 25 prometnih nesreč z materialno škodo in zasegli dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali pet tatvin ter vlom, poškodovanje tujih stvari in nasilje v družini. Zaradi kršitev javnega reda so policisti posredovali 29-krat, pri tem pa pridržali enega kršitelja.

Tatvine

V enem od zavodov v Kopru je neznani storilec iz denarnice ene od zaposlenih odtujil bankovec za 50 evrov. V istem zavodu je neznani storilec iz odklenjene omarice z zdravili odtujil pet tablet zdravila Domicum.

Neznani storilec je na centralni plaži v Portorožu odtujil 15 elementov varovalnih ograj, sedem gasilskih miz in 18 gasilskih klopi. Lastniku je povzročil za 800 evrov škode.

Nasilje v družini

V Sežani so obravnavali nasilje v družini. Policisti so 28-letnemu moškemu izrekli prepoved približevanja, zoper njega pa bo napisana kazenska ovadba in podano poročilo na center za socialno delo.

Vožnja pod vplivom alkohola

V Rakitniku so imeli policisti v postopku 64-letnega voznika, doma iz okolice Pivke, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,79 mg/l alkohola. Policisti so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje in napisali obdolžilni predlog.

Policisti so v Portorožu ustavili 41-letnega voznika osebnega avtomobila doma iz Pirana. Policisti so ugotovili, da voznik ne poseduje vozniškega dovoljenja, preizkus alkoholiziranosti pa mu je pokazal 0,91 mg/l alkohola, odrejen pa mu je bil tudi hitri test na droge in strokovni pregled, katera je odklonil. Policisti so mu vozilo zasegli, zanj pa bo napisan obdolžilni predlog. Prav tako so mu policisti izdali plačilni nalog.

Prometna nesreča

Ob 19.54 je bil Operativno-komunikacijski center (OKC) PU Koper obveščen o prometni nesreči z materialno škodo na cesti Pivka–Ribnica, pred Ribnico. Policisti so ugotovili, da je 33-letni državljan BiH z urejenim prebivališčem na območju Ilirske Bistrice, vozil osebni avtomobil iz Pivke proti Ribnici in v levem ostrem nepreglednem ovinku zapeljal na nasprotno smerno vozišče, kjer je trčil v varovalno ograjo. Policisti so vozniku odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,90 mg/l alkohola. Vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njega pa bo napisan obdolžilni predlog, ker ni vozil po desnem smernem vozišču in zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju PU Koper v zadnjem vikendu obravnavali 323 oseb, ki so nedovoljeno vstopile v Slovenijo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija