BISTRIČAN S POLNIM AVTOM MIGRANTOV: Brez vozniške in še zadet za volanom

Kronika

Na počivališču Ravne so policisti ustavili 35-letnega voznika osebnega avtomobila doma iz Ilirske Bistrice, ki je prevažal štiri Afganistance. Ti so v Slovenijo prišli na nedovoljen način. Voznika čaka kazenska ovadba, prebežniki pa so še v postopku obravnave. Poleg tega Bistričan nima vozniškega dovoljenja, zato so mu vozilo zasegli. Odrejen mu je bil hitri test na droge, ki je bil pozitiven na opiate in kokain, strokovni pregled je zavrnil. Čaka ga obdolžilni predlog, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper. 

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah sicer obravnavali 24 oseb, ki so nedovoljeno vstopila v Slovenijo čez mejo  s Hrvaško. Gre za tri državljane Irana, tri državljane Afganistana in štiri državljane Kosova, ki so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili odpeljani v azilni dom. Ostali tujci so še v policijskem postopku.

Policisti PU Koper so v zadnjih 24 urah posredovali v 50 primerih, na številko 113 so prejeli 152 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je ena oseba huje poškodovala ter dve nesreči, v katerih so bile lažje poškodovane tri osebe. V sedmih prometnih nesrečah je nastala le gmotna škoda. Na področju kriminalitete so obravnavali tri tatvine, goljufijo, nasilje v družini in ilegalne prehode meje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so posredovali dvakrat.

Tatovi odpeljali kombi in za 15 tisočakov orodja

V Izoli so ponoči ukradli kombi znamke VW Crafter, bele barve, registrskih oznak KP GZ-319. V tovornem delu kombija je bilo delovno orodje: vibracijski nabijalec znamke Bomag, udarno kladivo znamke Hilti, cisterna za črpanje goriva z 200 litri nafte in drugo manjše orodje. Podjetje je oškodovano za 15.000 evrov.

Na mejnem prehodu Dragonja so policisti zasegli tovornjak 34-letnemu državljanu BiH, ki začasno stanuje v Sloveniji. Moški namreč nima vozniškega dovoljenja. Pri kontroli so ugotovili, da je skupna masa tovora presegala največjo dovoljeno maso. Izdan mu je bil plačilni nalog, čaka pa ga tudi obdolžilni predlog.

Voznik pijan, voznica pa prehitra

V Kolombanu so med kontrolo prometa policisti ustavili 62-letnika, ki mu je alkotest pokazal 0,77 mg/l alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Čaka ga obdolžilni predlog.

Na izolski obvoznici so ustavili 31-letno voznico, ki je vozila 149 km/h. Omejitev hitrosti je 90 km/h. Odvzeli so ji vozniško dovoljenje, čaka jo obdolžilni predlog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija