BIOLOŠKI VEČERI SE NADALJUJEJO: Tokrat o pomembnosti biodiverzitete

Koper

Oddelek za biodiverziteto UP FAMNIT nadaljuje z organizacijo niza bioloških večerov za širšo javnost. Dvanajsto predavanje letošnjih bioloških večerov z naslovom "Biodiverziteta – preveč resno, da bi se hecali" se bo odvijalo jutri, 12. maja, ob 19.00. Predaval bo dr. Davorin Tome, znanstveni svetnik na Nacionalnem inštitutu za biologijo.

Dr. Davorin Tome se je rodil 1962 v Ljubljani, kjer je tudi diplomiral na Biotehniški fakulteti, oddelek za biologijo in kasneje na isti univerzi tudi doktoriral. Zaposlen je na Nacionalnem inštitutu za biologijo kot znanstveni svetnik. Raziskovalno se ukvarja z ekologijo ptic, v zadnjem času pa tudi z izzivom poljudnega predstavljanja ogroženosti biodiverzitete in pomena biodiverzitete za ohranjanje kvalitete našega načina življenja. V prostem času naravo tudi fotografira, izbrane fotografije lahko pogledate tukaj. ​Predavanje "Biodiverziteta – preveč resno, da bi se hecali" je nastalo v okviru LIFE projekta NATURAVIVA, ki ga na Nacionalnem inštitutu za biologijo vodijo s še devetimi partnerji. Namen projekta je med ljudmi razširiti glas o tem, kaj je biodiverziteta, o tem, da je ogrožena in da je ključnega pomena za naše preživetje. Vseh treh stvari se bodo na predavanju dotaknili, obenem pa pokazali tudi nekaj izzivov, s katerimi se naravovarstveniki, ki želijo biodiverziteto ohraniti funkcionalno, pri svojem delu srečujejo. "Spoler alert" - največji izziv je ljudi prepričati, da ti prisluhnejo.

Predavanje bo dvojezično (v slovenščini in italijanščini) in dostopno prek ZOOM povezave. Vsa pretekla predavanja v sklopu Famnitovih bioloških večerov pa so še vedno dosegljiva na tej povezavi.