BIG BANG Z NOVO POSLOVNO STRATEGIJO: Prenovljena trgovina tudi v Kopru, plačila mogoča s kriptovalutami

Slovenija

Največji slovenski trgovec z zabavno in uporabno elektroniko Big Bang je sprejel novo poslovno strategijo, s katero namerava v treh letih prihodke povečati za 50 milijonov evrov na več kot 180 milijonov evrov. Trgovec, ki je od lani pod okriljem Adventure Holdinga, bo ob tem do 2022 za naložbe namenil 10 milijonov evrov.

V naslednjem triletnem strateškem obdobju želi tako Big Bang okrepiti svoj položaj vodilnega na trgu, povečati zastopstvo tujih blagovnih znamk, vstopiti v nove tržne niše in razširiti ponudbo storitev, so sporočili iz družbe.

"Če želiš v današnjem svetu napredovati, se moraš biti pripravljen prilagoditi in spremeniti ustaljeni način razmišljanja. Ljudje ne nakupujemo več zgolj iz nuje, z novimi potrebami in zahtevami kupcev pa je treba spremeniti tudi vlogo trgovine, ki mora ponujati zabavno in celostno izkušnjo," je v sporočilu za javnost zapisal glavni izvršni direktor Big Banga Uroš Mesojedec.

Del investicijskih načrtov v okviru nove strategije je tudi prenova trgovin, ki bodo dobile nov koncept. V trgovine bodo tako umestili tudi najsodobnejše oddelke za pametni dom, aktivne kuhinje, kjer bodo potekale tudi kuharske delavnice, poligone za testiranje izdelkov električne mobilnosti, letalnice za drone, oddelke za akumulatorsko orodje, gaming kotičke idr. Prvo prenovljeno trgovino, ki bo vzorčni primer za preostale, bodo uradno odprli to soboto v trgovskem središču Europark v Mariboru, do konca oktobra pa bo končana tudi prenova centrov na Rudniku v Ljubljani, v Kranju, Celju, Kopru in Murski Soboti.

Poleg okrepitve nabora tehnološko naprednih izdelkov in izdelkov za pametne naprave bo Big Bang v naslednjem obdobju večji poudarek namenil tudi izdelkom za šport, družino, podjetja in dom ter lifestyle izdelkom.

Sočasno s prenovo trgovin Big Bang nadgrajuje tudi prisotnost na spletu. V naslednjih mesecih bo tako po napovedih iz družbe zaživel prenovljeni spletni center, s katerim želi trgovec izboljšati uporabniško izkušnjo kupcev.

Na področju spletne prodaje Big Bang tako v obdobju do 2022 cilja na dvomestne stopnje rasti. Pripravljajo tudi nadgradnjo platforme za dobavitelje in poslovne uporabnike, ki imajo bolj specifične potrebe, je napovedal izvršni direktor za IT in podporo poslovanju v družbi Robert Sraka.

Glede nakupovalne izkušnje za potrošnike je prav danes Big Bang po zaključenem testnem obdobju v svojih trgovinah omogočil nakup izdelkov in storitev s kriptovalutami bitcoin, bitcoin cash, ether in eli token. V trgovinah Big Bang Mega v ljubljanskem BTC in v trgovskem centru v Kranju pa aktivno testirajo tudi mobilno aplikacijo Big Bang klub, ki bo nadgradila njihov klub zvestobe.

Septembra lani je novi lastnik Big Banga postalo podjetje Bidigital, ki je v 60-odstotni lasti Adventure holding in 40-odstotni lasti hčerinske družbe York Capital Management Global Advisors. Bidigital ga je kupil v okviru stečaja Merkurja in tako v stečajno maso nakazal 18,6 milijona evrov.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  19 .08. 2019 ob  19: 57
Briga mene za Big Bang, sem ravno kupil novo pečico bistveno ceneje pri drugem ponudniku.