BIDEN TRDNO ODLOČEN, DA OSTANE V TEKMI: "Vodil jo bom do konca in premagal Donalda Trumpa"

Svet

Ameriški predsednik Joe Biden je danes v pismu kongresnikom demokratske stranke sporočil, da ne namerava izstopiti iz boja za ponovno izvolitev. V odzivu na nekatere javne kritike, ki so sledile slabemu nastopu na televizijskem soočenju s protikandidatom Donaldom Trumpom, je dal jasno vedeti, da namerava slednjega na novembrskih volitvah premagati.

"Želim, da veste, da sem kljub vsem špekulacijam v tisku in drugod trdno odločen, da bom ostal v tej tekmi, jo vodil do konca in premagal Donalda Trumpa," je v pismu zapisal Biden.

119 dni pred volitvami, kjer se bo pomeril s svojim predhodnikom v Beli hiši, je Biden pozval k enotnosti, strankarskim kolegom pa sporočil, da so ga podprli volivci, poroča ameriška televizija CNN.

Biden se po neuspešnem soočenju konec junija otepa pozivov dela javnosti in stranke, ki želi, da 81-letnega kandidata nadomesti nekdo, ki se bo lahko bolje postavil po robu Trumpu. Biden sicer verjame, da je ravno on najboljše zagotovilo, da se Trump ne vrne na oblast.

Kasneje se je predsednik ZDA prek telefona vključil v program televizije MSNBC, kjer je ponovil, da ne odhaja nikamor. Ob tem je 'elite znotraj stranke' pozval, naj se vključijo v tekmo in ga poskusijo premagati na avgustovski demokratski konvenciji.

Kot piše britanski BBC, je Biden s klicem v živo posnemal Trumpa, ki se je te prakse posluževal redno, aktualni predsednik pa je to storil prvič v skoraj štirih letih mandata.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija