BIDEN PRIZNAL, DA NE VE, KOLIKO JE STAR: Kandidature se veseli

Svet

Ameriški predsednik Joe Biden, ki je na tiskovni konferenci z južnokorejskim predsednikom razpravljal o razmerah na Korejskem polotoku, je odgovoril na pomisleke glede svoje starosti, ki lahko vplivajo na javno mnenje in volitve. Biden, ki je star 80 let, je priznal, da se je tudi sam spraševal, ali bi moral ponovno kandidirati za predsednika ZDA. Vendar je izjavil, da se počuti dobro in ima dovolj energije za kampanjo. "Veselim se je," je dejal ter dodal, da sploh ne ve, koliko let ima.

Biden je v torek objavil video nagovor, v katerem je napovedal, da bo kandidiral za drugi mandat na predsedniških volitvah leta 2024, da bi "dokončal delo". Če bo izvoljen, bo ob nastopu položaja star 82 let. Njegov predhodnik v Beli hiši, republikanec Donald Trump, ki je tudi napovedal, da namerava kandidirati na prihodnjih volitvah, je star 76 let.

Mednarodni mediji, kot so BBC, The Guardian, The New York Times in Reuters, poročajo o Bidnovi kandidaturi in njegovih izjavah o starosti ter o vplivu le-te na javno mnenje. Poudarjajo, da se je Biden odločil za ponovno kandidaturo v času, ko se sooča z izzivi, kot so pandemija covid-19, podnebne spremembe in napetosti na mednarodni ravni, kot je situacija na Korejskem polotoku. Vendar pa njegova starost lahko predstavlja pomemben dejavnik v kampanji proti njemu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  28 .04. 2023 ob  14: 55
Tukaj se ne dovoli kritizirat te senilne marionete