BI RADI ODSTRANILI TETOVAŽO? Kozmetični salon iz Kopra ponuja varno, učinkovito in nebolečo metodo

Koper

Imate na svoji koži tetovažo, ki vam ni več všeč ali je slabo narejena? Ste si zaželeli spremembo tetovaže, a zanjo potrebujete čisto, neporisano platno? V kozmetičnem studiu Bellississima v Kopru lahko tetovažo odstranite na preprost, neboleč in učinkovit način – z laserjem.

Valeriia Juri tetovaže odstranjuje v kozmetičnem studiu Bellississima.

Odstranjevanje z laserjem je med vsemi metodami odstranjevanja tetovaž najbolj varna pot. Je neboleča metoda, ki ne pušča brazgotin. "Tetovaže lahko odstranimo še na dva načina, in sicer pri kozmetičarki s tekočinami, ki bazirajo na kislinah, ali pa jo dermatolog izreže. Pri obeh metodah gre za invaziven poseg, ki na koži pusti brazgotino," pravi Valeriia Juri iz kozmetičnega studia Bellississima.

Laserska metoda telesu ne škodi, saj ne pride v stik z nobenim organom. V kožo prodre do dva milimetra globoko, pri čemer kože dejansko ne 'zadene', deluje zgolj na pigment, ki ga razgradi, ta pa se potem prek limfe izloči iz telesa. 

Odstranjevanje tetoviranih obrvi - rezultat po treh posegih.

Gre za popolnoma varno in nebolečo metodo, ki kožo popolnoma očisti. "Le v primerih, ko je koža že poškodovana, ker je permanent narejen pregloboko, ostane brazgotina. V takih primerih zato ne odstranjujemo tetovaž, ampak jih osvetlimo in prekrijemo. Sicer pa ob posvetu vsaki stranki posebej svetujemo, kaj je boljše narediti v dotičnem primeru," razlaga Jurijeva, ki se je do zdaj o laserskem odstranjevanju tetovaž izobraževala na treh seminarjih.

Lasersko odstranjevanje tetovaže je trenutno najbolj inovativna in najbolj zaželena metoda. Zlati standard za lasersko odstranjevanje tetovaže je uporaba laserjev QS. Q-Switch je ena izmed značilnosti sodobne naprave, ki omogoča izbiro laserske valovne dolžine glede na barvo kože in črnila. Impulz traja zgolj nekaj nanosekund.

Kozmetični studio Belississima se nahaja na Ljubljanski cesti 5 v Kopru.

Število obiskov kozmetičnega salona je odvisno od velikosti tetovaže, tipa kože in pigmenta. Včasih zadostuje le en obisk, denimo za odstranitev slabo narejenih obrvi po japonski metodi, kjer se z barvo dopolni praznina med dlačicami. Za odstranitev srednje velikega tatuja pa je večinoma potrebnih od pet do 15 posegov. Posamezen poseg stane od 75 do 120 evrov.

"Rada bi, da ljudje spoznajo to možnost odstranjevanja tetovaž, ki je pri nas še precej nepoznana. Marsikdo med nami ima na sebi star tatu, za katerega mu je žal, ali je zbledel, je slabo narejen, ali pa si je oseba preprosto zaželela spremembe," zaključuje Jurijeva, ki je to metodo na Obalo, natančneje v Koper, pripeljala pred pol leta.

Deli novico: