BI NAREDILI KAJ ZA ZDRAVJE? Pridite v Park Sonce!

Piran

Zdravstveni dom Piran - Lucija vabi v soboto, 14. aprila, v Park Sonce v Lucijo na tradicionalno prireditev 'Skupaj delamo za zdravje'. Tudi tokrat se bodo predstavili lokalni pridelovalci zdrave prehrane in prehrambenih dodatkov. Izvajali bodo meritve krvnega sladkorja in holesterola, merili bodo krvni tlak ter opravljali test hoje na 2 kilometra, poskrbeli za jutranjo telovadbo 1000 gibov, otroški kotiček in še kaj. Prireditev bo ob vsakem vremenu.

Sobotno dopoldne se bo začelo v ZD Lucija ob 7. uri z meritvami maščob in sladkorja v krvi v tamkajšnjem laboratoriju. Organizatorji posebej opozarjajo, da morate biti od 20. ure prejšnjega dne tešči! Cena storitve je 5 ali 10 evrov za celotni lipidogram.

Ob 8.30 se bo pričela jutranja telovadba z društvom Šola Zdravja, od 9. do 11. ure pa bo potekal test hoje na 2 kilometra. Organizatorji zagotavljajo, da je test hoje enostaven, natančen, varen in ponovljiv. Svetoval bo zdravnik družinske medicine, zdravstveno osebje pa bo izmerilo krvni tlak, srčni utrip, čas hoje, ITM in fitnes indeks. Vabljeni so starejši od 20 let.

Med 9. in 12. uro bodo v Zdravstvenem kotičku merili krvni tlak in vam svetovali glede preventivnih programov, ki jih izvajajo v Centru za krepitev zdravja ZD Piran. Potekala bo promocija programa SVIT. Društvo bolnikov z osteoporozo bo poskrbelo za merjenje kostne gostote, Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenske Istre pa za merjenje gleženjskega indeksa.

Od 9. do 11. ure bo potekala nordijska hoja. Člani društva KDSI vas bodo seznanili z opremo in izvedbo, vaditeljica pa bo skupino vodila na krajšo hojo.

Med 9. in 12. uro bo potekala tržnica, na kateri bo mogoče poskusiti zdravo pridelano sadje in zelenjavo, napitke, med, marmelade, oljčna olja in druge izdelke. Predstavila se bodo društva in dejavnosti, povezane z zdravim načinom življenja.

Med 9. in 12. uro bo odprt otroški kotiček, v katerem bodo potekale ustvarjalne delavnice.

Ob 11. uri bodo slavnostno predstavili Center za krepitev zdravja ZD Piran v sodelovanju z NIJZ-OE Koper in občino Piran.

Deli novico:

Justino |  13 .04. 2018 ob  10: 59
Dobra akcija-pohvalno !