BAVČAR DANES PONOVNO NA SODIŠČU: Čaka ga obravnava pritožbe na obsodilno sodbo v zadevi Intereuropa

Kronika

Na koprskem višjem sodišču bo danes potekala obravnava pritožbe na obsodilno sodbo nekdanjega predsednika uprave Istrabenza Igorja Bavčarja in nekdanjega predsednika uprave Maksime Holdinga Miroslava Golubića zaradi posla s prodajo delnic Intereurope. Z omenjenim poslom naj bi Istrabenz oškodovala za 3,7 milijona evrov.

Igor Bavčar

Istrabenz je leta 2007 vstopil v terminski posel, ki ga je imela z Banko Celje sklenjenega Maksima Holding ter se je nanašal na obvezen nakup delnic Intereurope po točno določeni ceni in v točno določenem obdobju, tako da je ob zapadlosti terminskega posla vso škodo, ki bi jo sicer iz tega posla utrpela Maksima Holding, nase prevzel Istrabenz. Istrabenz naj bi delnice preplačal za 3,7 milijona evrov, za kolikor naj bi bilo podjetje po prepričanju tožilstva tudi oškodovano.

Prvostopenjsko sodišče je aprila lani oba obtožena spoznalo za kriva. Bavčarja je za zlorabo položaja obsodilo na dve leti in pol zapora ter mu skupaj s prejšnjo obsodbo izreklo enotno kazen sedmih let in petih mesecev zapora. Golubića je sodišče obsodilo na eno leto in osem mesecev zapora.

Sodišče je pri izreku sodbe za Bavčarja, ki ga je spoznalo za krivega očitanih kaznivih dejanj in domnevnega oškodovanja Istrabenza pri obveznem nakupu delnic Intereurope, sledilo predlogu tožilstva, ki je zahtevalo dve leti in pol zapora. Nekaj manj zaporne kazni so dosodili Golubiću, za katerega je tožilstvo predlagalo dve leti zapora. Poleg tega je sodišče odločilo, da se Maksimi Holding odvzame protipravno pridobljeno premoženjsko korist.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
hribi |  03 .09. 2020 ob  10: 08
Nekam čudno se mi zdi, da izmed vseh pajdasev Janše edino Bavčar ni minister. Morda PV čaka dna pomilostitev in bo odprl pismo Hojsa....