Banane iz Kopra v Reko?

Koper

Kot poroča časnik Glas Istre, bi v pristanišče v Reki kaj kmalu utegnila pripotovati prva pošiljka banan, Luka Reka pa postati sponzor Nogometnega kluba Olimpija.

Potem ko je Izet Rastoder, predsednik NK Olimpija in eden največjih svetovnih trgovcev z bananami, Luko Koper želel prepričati, naj sponzorira njegov nogometni klub, mu nekaj podobnega uspeva v pristanišču v Reki. Scenarij sicer še ni potrjen, pogajanja med Rastoderjem in reškim pristaniščem pa potekajo v tej smeri.

Pogajalci so se že dogovorili o poskusnem tovoru, ki naj bi v pristanišče v Reki prispel čez približno deset dni, gre pa za neke vrste test kakovosti, učinkovitosti in stroškov storitev.

Predsednik uprave Luke Reka, Vedran Devčić, pa ni zanikal možnosti, da bi pristanišče sponzoriralo slovenskega nogometnega prvoligaša iz Ljubljane, čeprav denarja ne namenja niti za domače nogometno moštvo, NK Reka.

Deli novico:

LOGIST |  17 .02. 2014 ob  09: 03
Rastoder bo pravi biznisman, ko ne bo preko posrednikov naročal banane tako, da mu jih kot za imenovanega kupca oblepijo z njegovo etiketo na nekem prehodnem skladišču v južno ameriški luki.
Biznismen za banane bo takrat, ko bo najel ladjo, ki bo že plula proti Južno Ameriki in bo banane še v plovbi kupil na svetovni borzi po najbolj ugodni ceni direktno od najbolj ugodnega prodajalca ter ladjo usmeril v to luko.Potem bo med plovbo kot polno lado prodajal naprej spet na borzi te banane pod svojo blagovno znamko.
Zato ga ni na svetovni lestvici. On je samo preprodajalec.
@ david |  11 .02. 2014 ob  00: 28
David ti ne razumeš popolnoma nič, zato ker on za Luko Kp je nikakav igrač. Potem bi lahko od Luke zahtevali sponzorstvo še najmanj 100 drugih strank, ki so večje od njega in pomembnejše za Luko. Njegov promet se šteje v promilih in nekaj sto tisoč eurih.
david |  10 .02. 2014 ob  22: 21
-4
Pa je mogla Luka Koper dat nekaj sponzorskega denarja Olimpjji in bi ostal v Kopru.Jaz ga popolnoma razumen ,da se je odločil za Reko.
@pirannnnnnnnn |  10 .02. 2014 ob  19: 24
Pa še tisto kapucinko od GGMja naj vzame s sabo.
Mi pa... |  10 .02. 2014 ob  16: 30
Mi pa po banane v trst, kot v času jugovine. So boljše kot te male tretja klasa...
pirannnnnnnnn |  10 .02. 2014 ob  15: 14
spomnim se leta nazaj ko je iskal delavce za geaprodukt trgovino v izoli-ruda,,,,,,,,,,,,,zaposlil je delavce pod pogojem da so muslimani,noben drug ni dobil dela,,,,,,,,,,,,,derby banane so sponzor na tv pink srbija,kjer podarja stanovanje-zvezde granda,,,,,,,,,,,,,,,in kar mislim povedat je-v luki koper ni zaradi"patriotizma in domoljubja" ampak zaradi interesa,,,,,,,,tako da-tako naj si to derby banano zatakne v neko odprtino in pedaliranje preko črnega kala,,,,,,,,,,
nana |  10 .02. 2014 ob  10: 15
na Reko, na Reki...
alibaba |  10 .02. 2014 ob  09: 22
12
čista resnica?. stanje prihodov 10.2.2014: ladja "SARONIC BREEZE" tovor "SVEŽE BANANE" - stanje "Na sidru"
2. resnica?! -6sti največji trgovec z bananami? - na internetu ne najdem podatka oz. omembe "DERBY" ali "Rastoder" blagovne znamke (razen slo/hr/srb internet strani) - med prvimi 7 trgovcih ni RASTODERJA.
DelMonte, Quichita... in ostalih 7. velikih trgovcih ima preko 85% delež na svetovnem "marketu" banan.
3. resnica - če je Rastoder preselil zorilnico v LJ - ima torej v LUKI le pretovor - skratka sam si je "zmanjšal" pomembnost v KP-ju. Postal je "le" špediter, ki ima nekaj 100 kontejnerjev na leto.
4. neresnica: Rastoder vs LUka - mediji govorijo o podobno velikih podjetjih. Eni so posredniki, drugi tržijo svojo storitev. Rastoder kupi banane po 5 in jih proda po 6 - razlika je njegov dobiček. Luka pa je plačana na premike - kot npr. je pleskar plačan na m2 popleskane stene.

novinarji pa itak samo prevzemajo članek "izvirnika" na vseh medijih/staraneg iste novice. nobene mavrice samo SIVINA!
LOGIST |  09 .02. 2014 ob  23: 40
Banana Joe | danes ob 21:24

Nisem vedel, da je tudi izsiljeval za cene pretovara. Znana pa mi je igra Agrokorja.
Luka RIJEKA |  09 .02. 2014 ob  21: 57
zanimivo bo videt na dresih LUKA - RIJEKA
in kako se bo to prebralo po žabarsko .......he he he
Banana Joe |  09 .02. 2014 ob  21: 24
13
Banane za banane (nogomet). Dejstvo je, da Rastoder ni med največjimi bananarji na svetu, kot to radi poročajo podkupljeni slovenski mediji, ki celo trdijo, da je na 6. mestu. Tej novinarji ali so zadeti ali pa po domače rečeno nimajo pojma in pišejo po naročilu. Promet Rastoderja v Luki KP je nepomemben, pomemben pa je očitno samo za tretjerazredne poslovneže in nadzornike, ki jih je žal v Sloveniji preveč, žal tudi v NS Luke Koper. Luka KP, če bi pristala na pogoje Rastoderja bi poslovala z izgubo pri poslu z njim, zato je prav, da niso pristali na izsiljevanje. Seveda, pa bodo to podkupljeni nacionalni mediji obrnili tretjerazrednežem v prid, napadli Istro, Luko Koper in še koga zraven in ovce bodo nasedale, kot je to v praksi neumnega slovenskega naroda.
Chiquita |  09 .02. 2014 ob  19: 28
Pomembnost Rastoderja v Luki Koper se meri v promilih, niti ne v procentih. S tem tednom se začenja produciranje "spinov", ker je v petek nadzorni svet LK, zato je treba Gašparja tako ali drugače fino obrniti na roštilju. Škoda, da tega na splošno intelektualno podhranjen narod ni zmožen dojeti. Ljubljana udarja po Istri in v tem je fora. Ne dovolimo tega.
1