AVTODOMARJI, VABLJENI V KOPER: V Obalnem zavetišču za živali pa le posvojitve

Koper

V ponedeljek, 18. maja, Marjetica Koper odpira vrata Obalnega zavetišča za živali na Dvorih pri Sv. Antonu. V prvi fazi bodo postopoma omogočeni samo obiski zainteresiranih strank za posvojitve živali. Za zdaj še ne sprejemajo prostovoljcev, zato sprehajanje psov še ni mogoče. Potencialni posvojitelji živali, se za obisk lahko dogovorite s klicem na telefonsko številko zavetišča 031 771 551. Vstop bo dovoljen le zdravim osebam, še naprej ostajata obvezni uporaba zaščitne maske in razkuževanje rok. Da bi se izognili gneči in uspeli sproti ustrezno razkuževati izpostavljene površine, bo dovoljen obisk največ dveh oseb naenkrat.

Blu in Mon Cheri iščeta nov dom.

Poleg Obalnega zavetišča svoja vrata odpira tudi parkirišče za avtodome na glavni avtobusni postaji. Koprski PZA je eden izmed najbolje ocenjenih in obiskanih v Sloveniji. Avtodomarji so nestrpno pričakovali odprtje, zato so na Marjetici še toliko bolj veseli tega koraka in vsem sporočajo, da jih že nestrpno pričakujejo. Parkiranje avtodomov bo potekalo po ustaljenem postopku prek kartice KoperCard, nekaj sprememb bo le pri uporabi sanitarnega objekta. Uporabnike prosijo, da se držijo navodil, objavljenih na vhodnih vratih in v objekt ne vstopajo brez ustrezne zaščite. Vse sanitarije so opremljene tudi z razkužili.

Ta konec tedna bodo ponovno odprte tudi javne sanitarije na obalni cesti in ob nogometnem stadionu, ki so bile do sedaj zaprte. Delovanje bo prilagojeno smernicam NIJZ-a, na vidnih mestih bodo izpostavljena tudi posebna navodila. Z jutrišnjim dnem bodo otroci lahko pričeli uporabljati tudi igrala na vseh javnih igriščih.

Marjetica Koper ob današnjem občinskem prazniku čestita vsem občankam in občanom Mestne občine Koper. V spomin na Marežganski upor, ki se je zgodil leta 1921, smo prav danes Slovenci kot prvi preklicali splošno epidemijo bolezni covid-19.

Velika zahvala gre tudi vam, vsem občankam in občanom. BRAVO, KOPER!

Deli novico: