AVSTRIJKI ZMANJKALO ZA PRELET KANINA: Strmoglavila med zasilnim pristankom

Kronika

Včeraj ob 14.22 uri so bili policisti obveščeni, da se je na območju zaselka Podklopca na Bovškem pri pristanku poškodovala jadralna padalka, državljanka Avstrije. Ugotovljeno je bilo, da je 40–letnica okoli 12. ure vzletela iz italijanske Gemone in nato letela preko Stola nad Kobaridom na slovenski strani meje, preko slapa Boka proti pogorju Kanina.

Fotografija je simbolična.

Med letenjem je ugotovila, da ne bo imela zadostnega vzgona za vrnitev v Italijo oz. za prelet Kaninskega pogorja, zato se je odločila za zasilen pristanek v Podklopci. Na višini približno 30 metrov nad golf igriščem ji je nenadni sunek vetra zaprl jadralno padalo, strmoglavila je, padalo pa se je zataknilo na drevo. Avstrijka se je pri padcu hudo poškodovala, sumijo na poškodbe hrbtenice.

Na kraju so posredovali gasilci PGD Bovec in reševalci iz zdravstvenega doma Tolmin, nato pa je bila z vojaškim helikopterjem prepeljana v ljubljanski klinični center.

O nesreči je policija obvestila preiskovalca letalskih nesreč in incidentov. Bovški policisti bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija