ARETIRAN PRED ŠEMPETRSKO URGENCO: Zdaj je v priporu zaradi suma nasilnih dejanj

Kronika

Pred šempetrskim urgentnim centrom so policisti in kriminalisti prejšnji teden odvzeli prostost 40-letnemu moškemu s stalnim bivališčem na območju Policijske uprave (PU) Ljubljana. Kot so danes za STA pojasnili na PU Nova Gorica, je utemeljeno osumljen storitve več kaznivih dejanj z elementi nasilja, ki so bila izvršena na Goriškem.

Osumljenec je bil v soboto s kazensko ovadbo priveden pred preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki je po opravljenem zaslišanju zoper njega odredil pripor. Drugih podrobnosti zaradi interesa preiskave na PU Nova Gorica za zdaj ne razkrivajo.

Po pisanju današnjega časnika Primorske novice je bil osumljeni prijet v spektakularni akciji, ki jo je izvedlo več zamaskiranih policistov. Sicer naj bi bil 40-letnik, ki zadnja leta živi na Goriškem, pred tremi leti kot žrtev vpleten v streljanje v središču Nove Gorice.

Predsednik novogoriškega okrožnega sodišča Goran Klavora je za Primorske novice povedal, da je tožilstvo proti njemi vložilo zahtevo za preiskavo zaradi kaznivega dejanja izsiljevanja, dveh napeljevanj h kaznivemu dejanju umora ter nasilništva. Preiskovalni sodnik mu je po zaslišanju odredil pripor zaradi nevarnosti vplivanja na priče.

Odvetnik osumljenega se je na sklep o priporu pritožil.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija