ARETIRALI ENEGA OD NAJBOLJ ZLOGLASNIH MAFIJSKIH ŠEFOV: Našli so ga v luksuznem skrivališču

Svet

Italijanska policija je danes aretirala Antonia Orlanda, ključnega predstavnika mafijske združbe Camorra, ki je bil na seznamu najbolj nevarnih ubežnikov v državi. Na begu je bil 15 let, aretirali pa so ga v njegovem luksuznem skrivališču v bližini Neaplja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Minili so dobri časi," je 60-letnemu mafijcu ob aretaciji sporočil italijanski notranji minister Matteo Salvini. Načelnik lokalne policije Ubaldo del Monaco je novinarjem po aretaciji dejal, da se je Orlando že pripravljal za selitev v drugo skrivališče in je uničeval dokumente o svoji lažni identiteti, ko ga je ujela policija.

Njegovo skrivališče v stanovanju v Mugnano je bilo narejeno tako, da je Orlando lahko bil telesno dejaven, vključno s tekaško stezo. Prav tako je bilo opremljeno s savno in solarijem. Pod sedežem savne so celo odkrili skrit izhod za pobeg. Ob aretaciji je policija našla še 6000 evrov gotovine. Mafijska združba Commora je znana povsem po tihotapljenju mamil iz Maroka in Španije ter pranju denarja, na njen račun pa gredo tudi številna izsiljevanja in umori.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija