ARETACIJE MANAGERJEV V ULJANIKU: V hišnih preiskavah na delu več kot 100 policistov

Istra

Hrvaški policisti izvajajo hišne preiskave v domovih in pisarnah osumljenih malverzacij pri prestrukturiranju ladjedelnice Uljanik v Pulju, poroča regionalna televizija N1, ki se sklicuje na vire iz protikorupcijskega urada in tožilstva na Reki. Gre za del kriminalistične preiskave proti 12 nekdanjim članom uprave Uljanika.

Med policijsko operacijo, ki se je začela zgodaj zjutraj, je prijetih ali potekajo prijetja 12 oseb, dodaja še N1. Pričakujejo, da bodo hišne preiskave potekale ves dan. V operaciji sodeluje več kot 100 policistov.

Lokalni novičarski portal Regional Express navaja, da policisti preiskujejo tudi hiše dolgoletnega predsednika uprave puljskega Uljanika Antona Brajkovića, ki je odstopil s položaja leta 2004.

Medtem delavci Uljanika v Pulju zaradi negotove usode ladjedelnice stavkajo že šesti dan. Zahtevajo izplačilo zaostalih plač in prestrukturiranje družbe. Nasprotujejo stečaju, ki so jo nekateri hrvaški ministri že naznanili kot rešitev za krizo v največji hrvaški ladjedelnici. Predstavniki sindikatov so za sredo napovedali obisk pri hrvaški predsednici Kolindi Grabar-Kitarović, od katere pričakujejo pomoč.

Hrvaška vlada javno ni še naznanila dokončne odločitve o usodi Uljanika. Hrvaški premier Andrej Plenković je v ponedeljek povedal, da vlada obravnava predvsem možnosti za prestrukturiranje Uljanika, a tudi "druge rešitve".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija