ANKARAN Z DVEMA PODŽUPANJAMA: Ena bo skrbela za Debeli rtič, druga za vprašanja italijanske skupnosti

Ankaran

Ankaranski župan Gregor Strmčnik je za novo mandatno obdobje imenoval dve podžupanji, ki mu bosta pomagali pri opravljanju nalog. Dosedanji podžupanji Barbari Švagelj se pridružuje predstavnica italijanske narodne skupnosti Martina Angelini, so danes sporočili z Občine Ankaran.

Skladno z občinskim statutom ima lahko občina za pomoč pri opravljanju nalog župana največ dva podžupana, pri čemer mora eden od njiju biti pripadnik italijanske narodne skupnosti, izvoljen na posebni listi pripadnikov narodne skupnosti. Župan Strmčnik je na konstitutivni seji občinskega sveta 4. decembra naznanil, da bo v kabinet župana ponovno imenoval podžupanjo Švagljevo, italijanski narodni skupnosti pa dal možnost, da se sama opredeli, ali želi tudi v novem mandatu v kabinetu imeti položaj podžupana, so zapisali na občini.

Naslednjega dne je bila tako imenovana nova stara podžupanja Švagljeva, 28. decembra pa je bila na zahtevo sveta Samoupravne skupnosti italijanske narodnosti Ankaran kot nova podžupanja imenovana še Angelinijeva.

Podžupanji bosta v mandatnem obdobju do leta 2022 pomagali županu pri njegovem delu ter opravljali posamezne naloge iz pristojnosti župana, za katere ju bo župan pooblastil. Nadomeščali ga bosta v primeru odsotnosti ali zadržanosti ter v tem času opravljali tekoče naloge iz pristojnosti župana in tiste naloge, za katere ju bo župan pooblastil.

Švagljeva bo sicer zadolžena predvsem za področje družbenih dejavnosti in za Krajinski park Debeli rtič, Angelinijeva pa za vprašanja italijanske narodne skupnosti, so še navedli v sporočilu za javnost.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija