ANKARAN: Strmčnik po "udobnih" mandatih v vojni z opozicijo

Ankaran

V Ankaranu se še ni končal spor, ki paralizira delo občine. V torek niso potrdili mandata nadomestni članici občinskega sveta, ki bi zagotovila večinsko podporo županu Gregorju Strmčniku. Ta je obtožil opozicijo, da deluje v korist koprske občine. Njegovi nasprotniki trdijo, da je župan prvi, ki je začel ovirati delo občinskih organov.

V torek je potekala seja, ki je zaradi obstrukcije opozicijskih svetnikov niso mogli izpeljati pred dvema tednoma. Tokrat je imela samo eno vsebinsko točko, potrditev mandata občinski svetnici iz vrst županove stranke Radi imamo Ankaran Sari Ražman, ki bi zamenjala Luko Jurinčiča. Sklepa niso izglasovali. Župan ima tako še naprej v občinskem svetu šest podpornikov, prav toliko je njegovih nasprotnikov.

Župan je v današnjem sporočilu zapisal, da je opozicija padla na popravnem izpitu, jemlje občinski svet za talca in v najbolj občutljivem trenutku onemogoča demokratično in zakonito delo občine.

Pripisal ji je, da deluje v interesu Mestne občine Koper, saj občina Ankaran ne more sprejeti svojega akta o delitveni bilanci med občinama, s katerim bi na upravnem sodišču oporekala enostranskemu odloku, ki ga je sprejel koprski mestni svet. Zatrdil je še, da opozicija nadaljuje politiko bivšega koprskega župana Borisa Popoviča, "ki je imela za Ankaran številne pogubne načrte, predvsem glede razprodaj zemljišč in divje pozidave priobalnega pasu." Ta politika je bila tudi glavni razlog za osamosvojitev Ankarana.

‼️ ???????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????? ???????????????????????????????? ???????? ???????????????????????????????????? ???????????????????????? ????????č???????????? ???????????????????????????? ???????????????????? ???????????????????????? ????č????????????????š???????????? ???????????????????????????????? ????????????????????????????????????????????????...

Posted by Občina Ankaran - Comune di Ancarano on Srijeda, 4. oktobar 2023.

V imenu liste Vsi smo Ankaran in Gibanja Svoboda se je občinski svetnik Aleksander Pahor odzval z besedami, da ne želijo ovirati demokratičnega postopka potrditve nove članice občinskega sveta, želijo pa, da župan in njegova lista ne ignorirata postopkov in pravic opozicijskih svetnikov. Zapisal je, da veliko dlje, kot župan čaka na potrditev nove svetnice, opozicijski svetniki pozivajo župana, naj omogoči delo nadzornega odbora in predstavnikom opozicije dovoli pogled v dokumentacijo o občinskih odhodkih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kaj te briga  |  08 .10. 2023 ob  20: 05
Kot bi ga učil popo ????????????