ANGELINA PRODAJA BRADOVO DARILO: Vredno je več milijonov

Trendi

Angelina Jolie prodaja edino sliko, ki jo je med drugo svetovno vojno naslikal britanski premier Winston Churchill. Umetniško delo bi na dražbi lahko doseglo 3,4 milijona dolarjev.

Angelina Jolie in Brad Pitt

Churchill je v Marakešu, za katerega je menil, da je ena najlepših držav, kar jih je videl, naslikal sliko z naslovom Stolp mošeje Koutoubia Mosque. Slika je nastala po tem, ko se je januarja 1943 udeležil konference v Casablanci.

Podaril jo ameriškemu predsedniku Franklinu D. Rooseveltu, katerega je povabil, naj se mu pridruži dan po zaključku konference. Z njim je želel deliti veličastne poglede na mesto, ki so ga očarali. Razgled je narisal na platno kot spomin na njun izlet. Umetniško delo je ne samo znak njunega prijateljstva, temveč tudi znak posebnega odnosa med Združenim kraljestvom in ZDA.

Igralec Brad Pitt je kupil sliko leta 2011 pri trgovcu z umetninami in jo podaril ženi. Par se je ločil po dveh letih zakona in sicer leta 2016. Ločitev še ni končana. Ocenjena vrednost slike znaša od dva do 3,4 milijona dolarjev. Umetniško delo je del tako politične kot umetniške zgodovine.

Stolp mošeje Koutoubia Mosque

"To je edino delo, ki ga je Churchill med naslikal med vojno", je pojasnil Nick Orchard, vodja moderne britanske umetnosti v dražbeni hiši Christie's, ki je ena največjih in najstarejših institucij v svojem poslu. Slika prikazuje mošejo Koutoubia iz 12. stoletja med sončnim zahodom z zeleno naravo in gorovjem Atlas v ozadju.

Trgovec z umetninami Bill Rau, od katerega je Pitt kupil umetniško delo Winstona Churchillaje povedal, da je dotično sliko prvi prodal sin predsednika Roosevelta. Prodal jo je kmalu po očetovi smrti leta 1945. Slika je zamenjala že celo serijo lastnikov in zdaj jo prodaja tudi Angelina.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija