AMBASADA GAVIOLI SE DOKONČNO POSLAVLJA: Rušenje se je že začelo (FOTO)

Izola

V teh dneh se po družbenih omrežjih vrsti vse več žalostnih in nostalgičnih izpovedi nekdanjih obiskovalcev priljubljene izolske diskoteke Ambasade Gavioli. Ob tem objavljajo fotografije, ki prikazujejo začetek rušenja stavbe, v kateri so se vrsto let zbirali navdušenci elektronske glasbe, tako iz Slovenije kot tudi drugih delov Evrope. Za marsikoga je bila kultna, sedaj pa se dokončno poslavlja.

Po zadnji prodaji diskoteke Ambasade Gavioli so se za njeno ohranitev zavzemali predstavniki Civilne iniciative Save Ambasada Gavioli (SAG), a je bil njihov trud, kot kaže, zaman. Po družbenih omrežji so zaokrožile fotografije, kako so začeli z rušenjem stavbe, s pripisi in izpovedmi.

Član civilne iniciative SAG Daniel Škerjanc je svoj zapis na Facebook začel: "Izolani smo kot po tekočem traku preteklih 15 let doživljali vse možne oblike izgub, izgubljenih tožb, politično-tajkunskih razprodaj in selitev podjetij, kot je Delamaris, Arrigoni in ostalih obrtnikov, uničenje Dok-a, glasbenih festivalov in dogodkov kot so ROCK in IZOLA, Caprisovo poletje, športni festivali EUROFEST, porazen položaj športnih klubov, uničenje celotnega družbenega življenja mladih in celotnega duha v tej občini. Nobena od teh pa ne nosi takšne teže kot ta, za katero se obalna party scena trese in bori zadnja 2 mesca."

Izolani smo kot po tekočem traku preteklih 15 let doživljali vse možne oblike izgub, izgubljenih tožb,...

Posted by Daniel Škerjanc on Wednesday, May 26, 2021

Na koncu pa je Škerjanc zapisal, da si bo kot član civilne iniciative SAG in aktivist na področju nočnega življenja še vedno prizadeval, da se bo notranjost objekta vendarle nekako ohranila in da bodo nekoč bodoče generacije imele možnost doživeti to, kar so lahko vse ostale generacije v preteklosti.

Za nekdanjo izolsko diskoteko žaluje tudi DJ in nekdanji resident Ambasade Gavioli Aney F. V svoji objavi na Instagramu je objavil, da ne more verjeti, da je dokončno na tleh. "Vrtel sem marsikje po celem svetu in se nikoli ni moglo nič tudi približno primerjati z Ambasado, niti se nikoli ne bo, takšnih nastopov in samega vzdušja res nisem nikoli doživel nikjer! Sicer pa glede na trenutno situacijo pandemije ni bilo kaj drugega za pričakovati. Verjetno je še veliko klubov na svetu trenutno, ki se soočajo s podobnimi izzivi."

View this post on Instagram

A post shared by Aney F. (@aney_f)

Poleg vseh komentarjev obžalovanj in poslavljanj od Ambasade Gavioli, ki je dolga leta gostila znana imena svetovnih DJ-jev, pa precej očitkov med objavami leti na novega lastnika objekta. V eni izmed njih je zapisano, da 360 Karting na čelu z direktorjem Jernejem Čopijem "ne bodo več svetu znani po projektiranju modernih karting stez, temveč po tem, da rušijo eno največjih glasbeno-kulturnih institucij na svetu, brez obzira in spoštovanja do tega, kar je tam bilo in kaj bi še lahko bilo v prihodnje". Ob tem je še dodano, da je Nemčija tovrstne kultne klube in druga glasbena prizorišča razglasila za kulturne ustanove in jih s tem posledično zavarovala.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  29 .05. 2021 ob  21: 53
-5
Končno...
ljubomora |  29 .05. 2021 ob  02: 31
Civilna je skoraj blokirala prodajo in rešila arhitekturni presežek. Anonimne nevoščljive podgane označujejo Škerjanca za prisklednika, ki pa velja za vse prej kot to. Negre se čuditi stanju na obali in tem, da je javnost zgubila vse družbene dobrine.
solinar |  28 .05. 2021 ob  23: 08
20
Hvala bogu - pa nisem cerkyena miš. Škerjanec bi moral sam, lastnoročno počistiti vso škifeco, ki jo takozvani glazbeni obiskovalci puščajo v okolici . Verjetno bi potem imel drugačno mnenje. Pa še okoliške prebivalce bi morač povprašati kaj si mislijo o neprespanih nočeh.
ojoj |  28 .05. 2021 ob  22: 44
-5
@koper, njemu mama vsaj kaj kupi, tebe pa tvoja mati zal niti pameti ni naucila, zgleda!
 |  28 .05. 2021 ob  20: 55
20
Prisklednik Škerjanec je prodal grafične kartice? Mu je kupla mama že novo opremo za snemat?