ALTERNATIVNA REŠITEV SODNEGA SPORA V INTEREUROPI: Bo Lovšinu oproščenih rekordnih 37 milijonov odškodnine?

Koper

Intereuropa naj bi Andreju Lovšinu, ki je koprsko Intereuropo pripeljal do roba propada, oprostila rekordnih 37 milijonov evrov, za katere ga odškodninsko terja že 11 let.

Nadzorni svet podjetja proučuje možnosti alternativnega reševanja sodnega spora. Ob tem se pojavljajo špekulacije, ali gre v danem primeru za ekonomiko ali je svoje odigrala tudi politika? Prav predsednik nadzornega sveta Tomaž Kokot, sicer kader SDS in začasni direktor Pošte Slovenije, naj bi bil prekinitvi postopka zoper Lovšina naklonjen, poročajo mediji.

Gre morda v danem primeru za strankarsko povezavo z Lovšinom, ki članstva v SDS niti prijateljstva z Janezom Janšo ni nikoli skrival. V času Janševega ministrovanja na obrambnem ministrstvu je celo vodil njegovo obveščevalno službo.

Spomnimo: V času pred recesijo je Lovšin koprsko podjetje pahnil na rob prepada, Intereuropa pa ga je nato terjala z 37 milijonov evrov in pol težko odškodninsko tožbo. Po 11 letih zdaj nadzorniki preučujejo možnosti alternativnega reševanja omenjenega sodnega spora, med katerimi je tudi možnost umika tožb, in sicer zaradi dolgotrajnosti in neekonomičnosti sodnega postopka, so v podjetju potrdili za 24 ur.

Končne odločitve nadzorniki za zdaj še niso sprejeli, zadnjo besedo pri tem, ali bo Andreju Lovšinu več kot 37 milijonska odškodnina odpisana pa bo imela skupščina, še poroča portal. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Obala1 |  26 .08. 2021 ob  11: 59
15
Će bi ziveli v normalni državi bi ne samo Lovsin vendar tudi ta bagra ki ga sciti, koncali vsi v zaporu…za dosti casa …ne bom pa zgubljal besede za naše sodstvo ki 11 let obravnava nekaj ki bi en pripravnik resil v pol leta …korupcija In strankarstvo na višku a folk samo gleda ( seveda In milioni izginejo )
Fritla |  26 .08. 2021 ob  10: 18
20
Gospod Lovšin, politično nastavljen direktor, je skupaj z nekaj pajdaši porinil Intereuropo v prepad.
Več kot 10 let se je iz njega pobirala izključno poudarjam IZKLJUČNO s požrtvovalnojstjo in odrekanjem zaposlenih.
Zaposleni, ki so v njej delali tudi več desetletij in so morali to prenašat.
Kar nekaj let so dobivali (še dobivajo) nižjo plačo zaradi te 100 milijonske kraje.
Naše sodstvo je bilo nesposobno, da ni vsa ta leta izrekla sodbo.
Sedaj ga bo ista politika , ki mu je omogočila ta kriminal, oprostila.
Tokrat bi se morali zaposleni Intereurope konkretno odzvat.