ALJOŠA NOVIM ZMAGAM NAPROTI: Zbiranje sredstev za primorskega študenta zaključili z dobrodelno tekmo (FOTO)

Koper

Včeraj, 17. februarja, se je v Kopru odvila dobrodelna tekma, s katero so zaključili zbiranje sredstev za študenta Univerze na Primorskem Aljošo Habjana.

Zgodba Aljoše Habjana je študente pretresla lansko poletje, ko se je poškodoval ob skoku v vodo in postal tetraplegik. Z željo, da čim prej okreva in lažje premosti vsakodnevne ovire po poškodbi, so v okviru projekta PreProstoVoljni od januarja dalje aktivno spodbujali k zbiranju sredstev in organizirali dobrodelno tekmo. Slednja je imela odličen odziv tako med študenti kot ostalimi interesenti, ki so se zbrali v velikem številu in izkazali podporo tudi z donacijami. Kot je sporočila Karitas organizacija, je bilo skupno zbranih več kot 2.000 evrov.

Po uvodnem pozdravu predsednika Študentske organizacije Univerze na Primorskem Jureta Ciglarja je sledila tekma med Košarkarskim klubom Koper Primorska, ki jim je s košarkarsko postavo priskočil na pomoč Košarkarski klub Portorož, in ekipo študentov Univerze na Primorskem. Tekmo, ki se je zaključila s končnim rezultatom 82:88 v prid študentom Univerze na Primorskem, je spremljala tudi Aljoševa družina – oče, mama in brat.

Veselje in vzdušje ob zmagi je bilo nepozabno kot tudi vseh prisotnih, ki so prispevali k uspešni izvedbi dogodka. Ob zaključku tekme je Aljoševa mama Anita Habjan namenila srčno zahvalo vsem navzočim in predala sinove besede, ki si želi čimprejšnje vrnitve nazaj na Obalo.

Izjava Jureta Ciglarja, predsednika Študentske organizacije Univerze na Primorskem: "Menim, da je pomembno, da se mladi udejstvujejo raznih dobrodelnih dogodkov in s svojimi dejanji prenašajo sporočilo, kako zelo sta v današnji družbi pomembna čut in skrb za sočloveka. Iskreno sem vesel tako pozitivnega odziva, da smo s skupnimi močmi pomagali Aljoši."