ALI ZJUTRAJ PIJETE JABOLČNI KIS? To ima lahko negativne učinke

Trendi

Jabolčni kis je naravni izdelek, ki ga pridelujejo iz fermentiranih jabolčnih sokov. Uporablja se že tisočletja kot naravno zdravilo, saj ima številne koristi za zdravje. Kljub vsemu pa je pomembno, da ga pijete previdno, saj ima napačno uživanje lahko negativne učinke.

Ena izmed najbolj znanih koristi jabolčnega kisa je njegov pozitiven učinek na prebavo. Vsebuje namreč encime, ki doprinesejo k razgraditvi hrane in pospešujejo prebavo. Prav tako pomaga pri zmanjševanju napihnjenosti, napenjanju in drugih prebavnih težavah.

Obenem ima tudi sposobnost spodbujanja rasti dobrih bakterij v črevesju, kar prispeva k izboljšanju prebavnega sistema. Nekateri strokovnjaki menijo, da je neravnovesje bakterij v črevesju lahko povezano s številnimi boleznimi, kot so alergije, depresija, avtoimunske bolezni in prebavne motnje.

Poleg tega pomaga tudi pri izgubi odvečnih kilogramov. Študije so pokazale, da uživanje jabolčnega kisa prispeva k zmanjšanju apetita in pospešitvi metabolizma, kar lahko privede do zmanjšanja telesne teže.

In ne samo to. Doprinese tudi k uravnavanju ravni krvnega sladkorja. Študije so pokazale, da uživanje jabolčnega kisa pripomore k zmanjšanju ravni sladkorja v krvi po obroku, kar lahko pomaga preprečiti diabetes tipa 2.

Kljub vsemu pa je pomembno, da ga uživate previdno, saj prekomerno uživanje zna povzročiti poškodbe zobne sklenine in sluznice prebavil. Priporočljivo je, da jabolčni kis redčite z vodo, ga uživate zmerno in se pred uporabo posvetujete s svojim zdravnikom. Viri, ki poročajo o pozitivnih in negativnih učinkih pitja jabolčnega kisa, med drugim vključujejo wellandgood.com in CNN.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija