ALI ZA NOČNIM VANDALIZMOM STOJIJO "16-LETNIKI NA 'MOTORČKIH'"? Ogenj močno uničil fasado zgodovinske Lože (FOTO)

Kronika

Nekaj čez polnoč so koprski gasilci intervenirali v Trubarjevi ulici, kjer so pogasili požar dveh zabojnikov s komunalnimi odpadki, ki ju je ogenj popolnoma uničil. Požar se je z zabojnikov razširil tudi na fasado zgodovinske stavbe Lože in na osebno vozilo, ki je bilo parkirano v neposredni bližini. Med komentarji na našem facebooku so se medtem pojavila namigovanja, da naj bi za nočnim vandalizmom stali "nevzgojeni mulci" na "motorčkih", "16- do 17-letniki, ki jim je bilo to zanimivo". 

Fotografije škode po požaru

Ob polnoči in 40 minut je nekdo v smetnjak pri Titovem trgu odvrgel goreč predmet. Vsebina smetnjaka in smetnjak sta pričela goreti, ogenj pa se je razširil na parkiran osebni avtomobil, so sporočili s koprske policijske uprave in dodali, da so druge avtomobile lastniki pravočasno umaknili.

Uporabnica se je v komentarju na našem facebooku med drugim vprašala, kaj ob taki uri sploh počnejo zunaj otroci takšne starosti. Dodala je, da je uspela pred ognjem rešiti svoj avtomobil in s kričanjem uspela zbuditi sosede, da so rešili še svoje. Zapisala je še, da so nekateri videli domnevne storilce in da so vse skupaj posnele tudi kamere.

Komentar na nočno dogajanje v Kopru, ki smo ga zasledili na facebooku.

Ogenj dodobra uničil fasado zgodovinske stavbe Lože

Ogenj je močno poškodoval tudi fasado Lože, ki je bila zgrajena v beneško-gotskem slogu 15. stoletja. Vodja intervencije Luka Franca je za Radio Koper povedal, da gasilci niso imeli težav z intervencijo v mestnem jedru. Galerija, ki se nahaja v Loži, v požaru ni bila poškodovana, je dodal. Po poročanju Primorskih novic pa je zaradi požara onesnaženo pritličje galerije, kjer sicer pravkar gostijo razstavo dr. Tanje Vujinovič.

Zoper neznanega storilca bo podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma povzročitve splošne nevarnosti.

Fotografije so simbolične. (foto: Pixabay)

Ostre obsodbe na račun vandalizma v Kopru

Sicer pa sta direktorica Obalnih galerij Piran Jelka Pečar in koprski župan Aleš Bržan ostro obsodila vandalsko dejanje, je poročal časnik in dodal, da je občina že naročila oceno škode in zadevo prijavila policiji. Nočni vandalizem pri Titovem trgu so obsodili tudi na Marjetici Koper, kjer so opisali, da je bila škoda povzročena tudi na bližnjih objektih.

Obsojanja vredne posledice nočnega vandalizma na Titovem trgu. Pogoreli zabojniki za odpadke, ter škoda na bližnjih objektih, ter vozilih.

Objavil/a Marjetica Koper dne Četrtek, 29. avgust 2019

Dan prej poškodovali rampo na Markovcu, so storilci isti?

Radio Koper je medtem poročal, da je ogenj včeraj ponoči najprej uničil rampo v začasnem skate parku na Markovcu, kjer naj bi bilo škode za 800 evrov. Za obema primeroma vandalizma, na Markovcu in danes v središču Kopra, bi lahko stal isti požigalec.

V zvezi z dan prej poškodovano rampo na Markovcu pa je Ivo Valenčič iz Športnega društva Obala Riders za koprski radio povedal, da je bila postavljena za v naslednjem tednu načrtovani skejterski dogodek, za katerega je sredstva prispeval tudi Center mladih Koper.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  31 .08. 2019 ob  00: 52
@kjessi , ob objavi je pisalo drugače.
Eho |  30 .08. 2019 ob  20: 37
Nekoč smo v njihovih letih hodili na mladinske delovne akcije. Upajmo, da so njihovi starši dovolj premožni in da ne bodo imel težav z odplačili nastale škode, ki kot zgleda ni majhna.
kjessi |  30 .08. 2019 ob  15: 48
Vseved: piše " pri Titovem trgu"
Tine |  30 .08. 2019 ob  14: 34
@tupamaros

ne verjamem, da mu je nategnil ženo, ker ni sposoben ... On rad nateguje ljudi na splošno ... tisti, ki ga ne pozna, drago ga plača ... #podenodpodna
vseved |  30 .08. 2019 ob  13: 30
-7
Spet lažna novica. Če se ne motim, na Titovem trgu ni parkiranih avtomobilov , smetnjaki pa stojijo na Trubarjevi.
Prognostik |  30 .08. 2019 ob  13: 02
-5
@Istriano, ti je Draščič tebi nategnil ženo?
Tine |  30 .08. 2019 ob  12: 12
Pa da ni tudi za požar kriva tista famozna majica iz žusterne, mogoče pa je hudobni prodec zanetil oganj ....
Tine |  30 .08. 2019 ob  12: 09
Draščić ni še v svojem življenju nič naredil, razen škode zaradi nesposobnosti. Mislim, da niti dveh zabojnikov za smeti ni sposoben čuvati.
Istriano |  30 .08. 2019 ob  11: 46
Glede na to, da se naša Supermana Draščič in Madžarovič zjutraj v pisarni kaj prida ne spotita, sta se javila za nočno čuvanje mesta. Zdaj bo vse v redu ne skrbite.
mente |  30 .08. 2019 ob  10: 27
12
kje pa so kamere? tam pri obcini in pri zupan, vsak korak ker naredis, te snema kamero..... bo treba zacet namestit kamere po ulice ....ko sem ze rekel v Kopru se ne vidijo vec policaj pes (rajonski policaj)..redarije hodijo samo okoli z avtom ...... tako da Kopru ni vec varna.....
problem je isti pri locevanje smeti...notri v zabojnik najdes vse..... bo treba ukrepat.....
bubobubo |  30 .08. 2019 ob  09: 53
13
sramota kaj se dela, bi bilo zanimivo ugotoviti komu so bili v napoto ..... toliko jeze in nezadovoljstva ter neizpolnjenih ciljev določenih osebkov je verjetno vzrok takemu vandalizmu, škoda da svoje energije ne usmerijo v kaj bolj produktivnega in koristnega, stanje družbe je ena velika žalost in kriza