ALI TUDI DRUGE OBALNE OBČINE PLAČUJEJO NASTANITVE DRŽAVNIM FUNKCIONARJEM? Pravijo, da gre le za enodnevne dogodke

Koper

Po tem, ko se je v javnosti pojavila informacija, da je Občina Izola plačala tridnevno bivanje kmetijski ministrici Aleksandri Pivec, ki se je tam mudila na povabilo občine, smo se na preostalih treh obalnih občinah pozanimali, kakšna je pri njih praksa ob obisku državnih funkcionarjev.

Iz Občine Piran so nam odgovorili, da v obdobju mandata župana Đenia Zadkovića ni bila plačana nastanitev nobenemu državnemu funkcionarju. Kot so dodali, imajo obiskov državnih funkcionarjev na Občini Piran sicer "zelo veliko, a gre za krajša, le nekaj ur trajajoča srečanja."

Podobno pravijo v Ankaranu. "Občina Ankaran ni nobenemu državnemu funkcionarju plačala namestitve ob obisku; običajno gre za krajša srečanja v obliki sestankov, dogodkov ipd." so odgovorili iz tamkajšnje službe za odnose z javnostmi.

Tudi iz Mestne občine Koper so odgovorili, da takih primerov nimajo. "Nobenemu funkcionarju nismo plačali spanja. Funkcionarji, ki so prišli k nam, so prišli kvečjemu na kakšen dogodek (na primer predsednik države), ali smo imeli kakšne skupne novinarske konference (npr. minister Bizjak)."

Kot so pojasnili v Kopru, gre za enodnevne dogodke, ki so trajali nekaj ur. "Zelo redko je šlo morda za sestanek s kosilom. V vseh primerih, ko smo imeli obiske (vljudnostni obisk, obeležitev dogodka, srečanja, novinarske konference) je šlo za nekajurni dogodek, ki ni predvideval prenočitve gosta," so dodali na koprski občini.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Lili |  03 .08. 2020 ob  10: 08
Oslarije! Samo da se dela polemika iz nič! Vsako podjetje kdaj plača obisk poslovnemu partnerju! Vse to polemizitanje je samo z enim namenom! Ruśenje vlade! Pokvarjenci iz murgel!