ALI SE POŠTA V IZOLI SELI? Bo tokrat poskrbljeno za parkirišča?

Izola

V okviru analize trga je v teku nezavezujoče zbiranje ponudb za nakup novih prostorov poslovalnice Pošte Slovenije v Izoli. Števila prejetih ponudb na pošti ne razkrivajo, so pa napovedali, da bo nova poslovalnica ostala v bližini sedanje lokacije in s tem starega mestnega jedra.

Nezavezujoče zbiranje ponudb je v teku v okviru analize trga. Po prejemu ponudb bodo najprej naredili podrobno ekonomsko analizo. Dokončen odgovor glede morebitne investicije v nove poslovne prostore pa bodo lahko podali šele po opravljeni ekonomski analizi ponudbe, analizi primernosti lokacije in sprejetih sklepih na podlagi analize, so pojasnili na Pošti Slovenije.

Glavni kriteriji pri morebitni odločitvi za investicijo so ekonomska upravičenost ponudbe ter ustreznost in bližina lokacije. Ob tem mora zemljišče biti dovolj veliko, da bo dovolj prostora za parkirišča tako za službene namene kot za stranke, sam objekt pa bo predvidoma obsegal okvirno 360 oz. 550 kvadratnih metrov površine. Na pošti so namreč objavili nezavezujoče zbiranje ponudb z navedbo dveh variant.

V primeru, da bodo našli novo lokacijo za izolsko poslovalnico, pa nameravajo na Pošti Slovenije sedanje prostore prodati in na ta način delno financirati izgradnjo ali nakup nove lokacije.

"Želimo si, da bi našli lokacijo v razdalji okoli 400 metrov zračne razdalje od sedanje, da bo pošta ostala v bližini oz. v mestu, upoštevali pa bomo tudi dostopnost iz starega mestnega jedra," so ob tem še navedli.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Cazzimperio  |  11 .03. 2021 ob  22: 05
Pošta v Izoli se seli po novem v avtokamp........