ALI KAMERE NA PLAVJAH RES BELEŽIJO, KOLIKO ČASA STE SE ZADRŽALI V ITALIJI? Tako odgovarjajo na PU Koper

Koper

Pred dnevi nas je bralka opozorila, da naj bi na mejnem prehodu Plavje postavljali nadzorne kamere. Te naj bi po besedah monterjev, s katerimi naj bi se v nedeljo pogovarjal eden izmed tamkajšnjih prebivalcev, nadzorovale prehode čez mejo. Kot naj bi mu razložili, naj bi kamere beležile odhode in prihode, tisti, ki se bodo čez mejo zadržali dlje, kot je dovoljeno, pa naj bi na dom dobili položnico oziroma kazen. Za pojasnila smo se obrnili na Policijsko upravo (PU) Koper.

Koprsko PU smo vprašali, ali držijo navedbe, da bodo nadzorne kamere na mejnem prehodu Plavje beležile odhode in prihode, kršitelji, torej osebe, ki se bodo v tujini zadržale več kot dve uri, pa bodo oglobljene po pošti. Zanimalo nas je tudi, ali bodo oziroma če so že nadzorne kamere v tovrstne namene postavljene tudi na drugih mejnih prehodih na območju PU Koper ter na katerih.

A smo s PU Koper prejeli le skop odgovor, da "policija ni postavljala kamer na Plavjah".

Spomnimo, da je od ponedeljka omogočeno prečkanje meje in vstop v rdečo državo brez karantene ali negativnega testa na covid-19 v primerih, če je prodajalna ali storitev v sosednji državi bližje prebivališču osebe, kot so tovrstne prodajalne ali storitve v domači občini, ali pa jih v občini prebivališča sploh ni. Pogoj sicer je, da se oseba vrne najkasneje v roku dveh ur.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
porkamalora |  27 .11. 2020 ob  18: 25
Brivido iz časov Jugoslavije. Včeraj sem (med sicer nujnim opravkom čez mejo) za nazaj pod sedežem prešvercal kilo kave :)
Avša |  26 .11. 2020 ob  22: 20
Ta portal ima izjemen intelektualni nivo bralstva.
Obala1 |  26 .11. 2020 ob  18: 16
@vseved osnovno vprasanje tukaj ni kaj zdaj ( verjetno nekaj stokovnjakov tukaj dobro ve odgovor In tukaj ne mislim na ta naše medijske egotripe ali mikrokurce z cudnimi frizurami ) vendar je vprasanje zakaj je taksen laboratorijski virus prisel ven In naredil tako zmedo? In zakaj so vse vlade zgrabila to priloznost In začeli z ukrepi Ala Delam kaj me je volja In narod naj bo tiho ...obstaja resnica ki je mi dva me veva vendar je obcutek da ni tako nedolzna
Tiramola  |  26 .11. 2020 ob  16: 05
Policija nas ščiti. A novinar to ni razumel. Lp
vseved |  26 .11. 2020 ob  15: 13
@obala1, isti ukrepi bodo veljali tudi zate! Še vedno pa nisi obelodanil kaj bi bili po tvoje primerni ukrepi za zajezitev pandemije.
Obala1 |  26 .11. 2020 ob  15: 01
-3
Naslednji teden vlada pripravlja odlok za @ vseveda ter istomislece kjer jim bo definirala In omejila čas zadrzevanja na WCju ( posebno za malo In veliko potrebo )
vseved |  26 .11. 2020 ob  14: 32
@ forešter4 , prosim povej nam kakšen je ta drugačen pristop?
forešter4 |  26 .11. 2020 ob  14: 11
@Pirančan

KAKO pa veš kateri odloki so smiselni in ne ? sepravi če država postavi odlok da hodi v morje in se utoni boš šel ? FOLK je sit represije in vsega, ukrepi ne delujejo kot so srpva mislili in treba bo drugačen pristop k temu. ..
vseved |  26 .11. 2020 ob  13: 39
-3
Česar ne moreš kupiti v Sloveniji, da je treba po nakupih v Italijo?
Piranež |  26 .11. 2020 ob  12: 40
Vsak naj potrka na svojo vest in se drži odloka, ki ga je postavila država. Bodimo pošteni in disciplinirani.....pa ne bo treba nobenih kamer. Žal temu ni tako, ker so (smo) ljudje polni zvijač in samo iščemo, kako bi kršili začasne odloke, ki jih je postavila država.