ALI JE BIL POČIVALŠEK VNAPREJ OBVEŠČEN O HIŠNI PREISKAVI? Sam to zanika, navedbe preiskovalca NPU o odklepanju njegovega telefona pa označil za laž

Slovenija

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek je zanikal navedbe nekdanjega vodje preiskave na NPU Igorja Kekca, ki jih je ta danes izrekel pred preiskovalno komisijo DZ. Zavrnil je domneve, da naj bi bil vnaprej obveščen o hišni preiskavi, navedbe preiskovalca, da med preiskavo ni želel odkleniti svojega telefona, pa označil za laž.

Počivalšek se je odzval na dogajanje na današnji seji parlamentarne preiskovalne komisije, ki preiskuje sume političnega vmešavanja v delo policije. Kot priča je namreč nastopil tudi Igor Kekec, ki je na Nacionalnem preiskovalnem uradu (NPU) vodil preiskavo v zvezi z nabavo zaščitne opreme, v okviru preiskave pa so junija lani izvedli tudi hišno preiskavo pri ministru Počivalšku.

Kekec je danes povedal, da so v hišni preiskavi zasegli tudi ministrov telefon, a Počivalšek ni dal dovoljenja za njegovo odklepanje oziroma vstopnega gesla, zato so telefon na odklepanje poslali v tujino. To trditev je Počivalšek danes na družbenem omrežju Facebook označil za laž. "Mene osebno sicer glede tega nihče ni kontaktiral, vsa gesla pa so pridobili od mojega pooblaščenca. Ko so mu dejali, da imajo težave z odklepanjem telefona, jih je usmeril na ustrezne službe na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, saj je šlo za službeni telefon," je zapisal Počivalšek.

[ODZIV na današnje zaslišanje Igorja Kekca na preiskovalni komisiji Državnega zbora!] ???? Vodja preiskave na NPU Igor...

Posted by Zdravko Počivalšek on Wednesday, October 13, 2021

Kekec je po njegovih navedbah javnost zavajal tudi glede odredbe, ki naj bi bila podlaga za to, da so službeni telefon ministra nato v odklepanje poslali tujemu zasebnemu podjetju. "Odredba, ki je bila meni vročena, namreč dopušča izvedbo preiskave telefona izključno strokovno usposobljenim osebam slovenske policije," še trdi minister.

Na današnji seji preiskovalne komisije se je odprlo tudi vprašanje, ali je bil Počivalšek vnaprej obveščen o hišni preiskavi. Na vprašanje, ali so v preiskavi zaznali kakšen dokaz za to, je Kekec danes odgovoril: "Do hišnih preiskav zagotovo ne. Za stvari, ki smo jih izvajali v hišni preiskavi, lahko to domnevo potrdim. Vendar gre za predkazenski postopek, ki še vedno poteka. O teh zadevah ne morem govoriti, saj bi s tem razkril, kaj vse je bilo najdeno pri hišnih preiskavah oziroma ugotovljeno pri teh hišnih preiskavah." Ob tem Počivalška čudi, da vodja preiskave na NPU javno komentira odprte predkazenske postopke, v katerih dejstva niso v celoti razčiščena. Kot trdi, je edini podatek glede hišne preiskave dobil od urednice ene od televizij.

"V moji dolgi karieri managerja nimam ene same črne pike, zato me še toliko bolj bolijo vse laži, ki sem jih bil deležen zaradi vstopa v sedanjo koalicijo. Od preiskovalcev pričakujem, da se namesto javnega komentiranja zadeve osredotočijo na njihovo delo in bodisi zaključijo postopek ali pa pridejo na dan z argumenti in dokazi," je še zapisal Počivalšek.

Kekec sicer preiskave ne vodi več, saj je bil vmes premeščen v eno o delovnih skupin, ki delujejo v prostorih Policijske akademije v Tacnu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Martin Kacur |  14 .10. 2021 ob  19: 11
spomenik v aleji slavnih kjer bi moral biti se spomnik JJ. Lovšina. Cesarja. Bavčarja. Polovica. Guberca. Jankoviča
Ištrijan |  14 .10. 2021 ob  12: 15
GNOJ OD ČLOVEKA!
Imperio  |  13 .10. 2021 ob  21: 28
Če imaš IPHONE 11 ali 12 ti nihče ne more pogledati v telefon.
Miličniki se ukvarjajo z ozimnico. Država pa na križišču svercanja droge, orožja in prostitucije.
Martin Kacur |  13 .10. 2021 ob  20: 14
-11
Pa kaj hočejo. Kaj ne vidijo kakšno gospodarsko rast imamamo. še nikoli nismo imeli tako nizke stopnje brezposelnosti. rešil je slovenski turizem. napolnil skladišča z zaščitno opremo. pošteno razdelil sredstva med vse deležilke.
spomenik bi mu morali postaviti.