ALEX JE BIL POGREŠAN KAR ŠEST LET: Izginil med dopustom z materjo in dedkom; to je človek, ki ga je našel (FOTO)

Svet

Sedemnajstletni Britanec Alex Batty, ki je leta 2017 izginil med potovanjem v Španiji, kamor sta ga odpeljala njegova mati in dedek, se je v sredo po šestih letih pojavil v bližini Toulousa v Franciji. Policija sumi, da je vsaj dve leti živel ob vznožju Pirenejev v nekakšni potujoči komuni.

Dostavljalec, ki je najstnika našel (levo) in Alex Batty, ki je bil pogrešan (starejša fotografija).

Alexa je v sredo zvečer našel dostavljavec, ki je med vožnjo zagledal mladeniča, ko je hodil ob cesti v bližini mesteca Revel na jugu Francije. Po navedbah BBC je mladi Britanec hodil že štiri dni, preden ga je zaskrbljeni Francoz našel in predal lokalnim oblastem.

Tožilstvo v Toulousu je potrdilo identiteto najstnika, za katerim se je pred šestimi leti izgubila vsaka sled, potem ko je odšel na počitnice z materjo Melanie in dedkom Davidom. Nobeden od njiju sicer ni Alexov skrbnik, oba pa zaradi njegovega izginotja še vedno išče policija.

Preden so ga našli v Franciji, je bil Alex nazadnje opažen oktobra leta 2017 v Malagi - na dan, ko naj bi se družina vrnila v Veliko Britanijo. Alexova babica Susan Caruana, ki je tudi njegova zakonita skrbnica, je leta 2018 dejala, da sta ga mati in dedek verjetno odpeljala v Maroko, kjer naj bi živeli v "duhovni skupnosti".

Policija sumi, da je Alex zadnji dve leti živel v odročnih pirenejskih dolinah in se premikal iz kraja v kraj kot del nekakšne potujoče komune. Mladenič sicer policistom ni želel povedati, kje natančno je bil ali kje se nahaja njegova mati. Območje ob vznožju Pirenejev je znano po tem, da privablja ljudi, ki iščejo alternativne načine življenja, navaja BBC.

Alex sedaj čaka, da ga bodo britanski policisti in konzularno osebje odpeljali domov, potem ko je francosko tožilstvo primer uradno predalo britanskim oblastem.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija